pacynka27 31.10.05, 19:42 A jak odbieracie imię Simona. U mojego dziecka w przedszkolu jest dziewczynka Simonka. Mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodomlake Re: Simona 31.10.05, 23:22 Znam wyjątkowo wredną dziewuchę o tym imieniu więc odbieram je źle, ale samo w sobie brzydkie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Simona 31.10.05, 23:24 W Poslce odpada dla mnie kompletnie. Polskim odpowiednikiem imienia Szymon jest Ksymena. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Simona 02.11.05, 12:38 Ja też. Kombinacja "si" w Polsce odpada. Kompromisem byłaby pewnie Symona, ale to dla mnie brzmi za bardzo jak "symonia" (chociaż nie jest to chyba słowo dobrze znane ogółowi ) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Simona 02.11.05, 16:02 A dla mnie to imię kojarzy się z panią Simoną Kossak - taką panią u nas na Podlasiu, co to bardzo dużo wie o puszczy i innych rzeczach Imię nawet do tej pani pasuje (nie, żebym miała na myśli te złote łańcuchy), nawet ładne, ale w Polsce chyba nie nadałabym dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Simona 01.11.05, 19:52 Kiey bylam w ciazy z moja coreczka, Jechlam gdzies taksowka i Pan Kierowca zabawial mnie taka oto rozmowa: K: moja zona tez w ciazy, a co u pani będzie? Ja: dziwczynka K: O u nas tez, a jak dacie na imiie? Ja: Marysia K: Phi! Marysia!? My naszej damy na imię Simona! NIe skomentowałam, ale pomyślałam, ze sadzac po złotym łancuchu na jego szyi mozna sie bylo tego po Panu Kierowcy spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Simona 01.11.05, 19:57 > K: Phi! Marysia!? My naszej damy na imię Simona! No widzisz jaki nowoczesny facet ). To Ty jakaś za bardzo tradycyjna jesteś. A tak szczerze, to sto razy bardziej podoba mi się imię Marysia. Być może Simona ma w sobie jakiś tam urok, ale nie wyobrażam sobie nazwać tak dziecko u nas, w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Simona 02.11.05, 13:34 Ja naturalnie tak bym córci nie nazwała, ale tej małej w przedszkolu synka naprawdę pasuje. Ja już sie przyzwyczaiłam do małej Simonki A jej rodzice.... no właśnie te złote łańcuchy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Simona 02.11.05, 14:48 Znam jedną Simonę, ale ona jest Rumunką. W Polsce jakoś pretensjonalnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Simona 02.11.05, 16:34 dla mnie okropne po prostu. a jedyna znana mi Simona ma siostre-blizniaczke Marike-dla mnie bol zebow... choc dziewczynki sa urocze... Odpowiedz Link Zgłoś
minka76 Re: Simona 21.11.05, 19:28 CHyba wiem o kim mówisz Martka) Na innym forum czytałam o tych bliźniaczkach. Jak dla mnie -dziwaczne i pretensjonalne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś