juleczka4 01.11.05, 19:41 Co sądzicie o tym imieniu ?? Spotkałam się z nim raz w życiu, wydaje mi się , że nie jest to imię popularne ani zabardzo lubiane. Może się mylę?? ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Mariusz :)) 01.11.05, 20:06 Co do bycia lubianym, chyba masz racje. Co do popularnosci - owszem, jest bardzo popularne chocby wsrod dzisiejszych 30-latkow z rocznikami okolicznymi (raczej starszymi, ale mlodszymi tez). IMO typowe imie sezonowe. <a href"forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=12924&w=15380791&v=2&s=0">Stary watek o tym imieniu jest tu.</a> Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mariusz :)) 01.11.05, 20:07 Niestety link sie rozpadl: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15380791&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mariusz :)) 01.11.05, 20:21 Zgadzam sie z Gaudencja co do popularnosci, mnie imie tez sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mariusz :)) 01.11.05, 20:31 Jeszcze à propos popularnosci Mariusza: w tej chwili Mariuszow jest w Polsce 301 tys. 831, co daje temu imieniu 21. miejsce wsrod imion meskich. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Mariusz :)) 01.11.05, 21:56 Ojej, aż tylu ich? Pozostaje mieć nadzieję, że wielu już nie przybędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Mariusz :)) 02.11.05, 09:14 urelia_b napisała: > Ojej, aż tylu ich? > Pozostaje mieć nadzieję, że wielu już nie przybędzie... Czemu?! Mnie sie to imie podoba, lubie meskie imiona zakonczone na -usz. Moj brat ma na imie Mariusz, ale znam innych, calkiem fajnych Mariuszow i moge polecic to imie. Tylko, ze jest to imie rodzicow, ktorzy maja teraz pociechy, wiec mysle, ze jeszcze wyplynie, ale nie w tym pokoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Mariusz :)) 02.11.05, 14:36 Nic nie poradzę, ale Mariusz to dla mnie taki męski odpowiednik Marioli... A zdrobnienie Mariuszek przyprawia mnie o zgrzytanie zębów. I nie zmieni tego fakt, że też mam w rodzinie bardzo sypmatycznego Mariusza. Przepraszam Szczekuszko jeżeli Cię uraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Mariusz :)) 02.11.05, 15:46 szczekuszka napisała: > Czemu?! > Mnie sie to imie podoba, lubie meskie imiona zakonczone na -usz. Moj brat ma na > imie Mariusz, ale znam innych, calkiem fajnych Mariuszow i moge polecic to imie > . > Tylko, ze jest to imie rodzicow, ktorzy maja teraz pociechy, wiec mysle, ze > jeszcze wyplynie, ale nie w tym pokoleniu Mnie też się podoba! Znam trzech młodych Mariuszów, każdy z nich jest nawet dość fajny i inteligentny Więc ja też polecam to imię! Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Mariusz :)) 02.11.05, 10:21 W moim pokoleniu (30+) bylo bardzo popularne, nie zlicze znanych Mariuszow. Dla mnie raczej neutralne, ale sama bym go nie wybrala. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Mariusz :)) 20.11.05, 18:04 Wśród moich rówieśników też się zdarzało (24 lata), bez zachwytów, ale też szczególnie brzydkie nie jest, może być. Odpowiedz Link Zgłoś