anita.anita80 16.11.05, 21:52 proszę o propozycje imion dla siostry Martynki( z góry dziękuję za odpowiedzi) tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kola661 Re: imię dla siostry Martynki 16.11.05, 21:56 kalina laura rita estera... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla siostry Martynki 16.11.05, 21:58 A czy moglabys podac jakies preferencje? Imie rzadsze, czestsze, itp.? Wyglada na to, ze na razie nie znalazlas nic dla siebie miedzy naszymi propozycjami? proponuje takie imiona: Laura Kornelia Dominika Emilia Matylda Agata Antonina (albo Antonia, ktora miala kiedys na forum wiele zwolenniczek) Daria (nie do konca w moim guscie, ale moze Wam sie spodoba) Ida Ewa Łucja Kaja Czy ktores Ci sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: imię dla siostry Martynki 17.11.05, 09:39 Gałdencjo chodzi mi o imię rzadkie , nie oklepane z góry dziękujętickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20714;29/st/20060201/dt/6/k/482 f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imię dla siostry Martynki 17.11.05, 10:26 Hmm, rzadkie i nieoklepane dla siostry Martynki.. Oto moje propozycje: Oktawia Jowita Eunika Adela Alina/Halina Judyta Jaśmina Eulalia Dorota Liwia Inga Kornelia Łucja Milena Klara Klementyna Honorata Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imię dla siostry Martynki 17.11.05, 10:26 Ale tak naprawdę to do Martyny najbardziej pasuje mi Paulina i Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla siostry Martynki 18.11.05, 08:26 A mi Amelia, nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: imię dla siostry Martynki 18.11.05, 11:14 Właśnie rozmyślamy nad imionami ; AMELIA , MELANIA , MARCELINA, (dla siostry MARTYNKI do nazwiska RUDZIŃSKA) tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20714;29/st/20060201/dt/6/k/482f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla siostry Martynki 18.11.05, 12:22 Jakie ladne! Mam wrazenie, ze Amelia pasuje do nazwiska najmniej (choc calkiem niezle), a Melania najbardziej. Ale wszystkie sa super, jak sie wsluchasz w brzuszek, to pewnie Ci intuicja podpowie, ktore jest najlepsze dla dzidziusia! Z dusza na ramieniu, bo nie wiem, czy nie zbyt rzadkie, proponuje jeszcze imie Marcjanna - zdrabnia sie tak jak Marceline, a pasuje do nazwiska tez bardzo ladnie (chociaz mniej, niz Melania). Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imię dla siostry Martynki 18.11.05, 14:35 A dla mnie Marcelina brzmi niemal tak samo jak Martyna . Raczej wykluczyłabym z tego powodu to imię, chyba, że Ty nie masz takiego odczucia jak ja. Amelia i Melania bardzo mi się podoba. Do nazwiska oba te imiona pasują, ale ciut bardziej Melania. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: imię dla siostry Martynki 18.11.05, 13:42 Podoba mi się zestaw : Martyna i Marcelina Martyna i Melania Martyna i Matylda Za imieniem Martyna osobiscie nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: imię dla siostry Martynki 20.11.05, 02:28 cataluna napisała: > Podoba mi się zestaw : > Martyna i Marcelina > Martyna i Melania > Martyna i Matylda Okropnie mdly zestaw. Zadnej roznicy pomiedzy tymi dwoma imionami. Mozna tylko porownac z: Maria i Marianna Janina i Joanna itd. brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: imię dla siostry Martynki 18.11.05, 14:03 Adela Berta Cecylia Daniela Freja (bohaterka jednej z nowel Josepha Conrada) Gerta Helena Henrietta Kizetta (corka malarki Tamary de Lempickiej) Lucyna Ludmila Petula (Petula Clark - angielska piosenkarka) Radunia Rachela Saskia (zona Remdrandta) Tatiana Tamara Urszula Odpowiedz Link Zgłoś