linna-altair 21.11.05, 17:07 Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Jamisia 21.11.05, 19:32 za bardzo misiowate i duzo mozliwosci parafrazowania. Np. Ja, Klaudiusz; - Ja, Misia. Jem misia. Itp. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Jamisia 22.11.05, 19:59 To imię,które nosi główna bohaterka ,,Obcego Brzegu"(książka).Raczej jest to pełna wersja.Zdrobniale Jamie. Pozdrawiam:Linna-Altair Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Jamisia 22.11.05, 21:02 Jamie to mój ulubiony Jamie Cullum ,bez jego muzyki chyba nie przetrwałabym napadów złości moich dzieci A w Jamisi słyszę wyraźnie tę Misię ,ale "Obcy Brzeg " to literatura obca ? Fantastyka ?Imię zmyślone ?Czy przetłumaczone na taką "polską" formę? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jamisia 24.11.05, 19:10 linna-altair napisała: > To imię,które nosi główna bohaterka ,,Obcego Brzegu"(książka).Raczej jest to > pełna wersja.Zdrobniale Jamie. > Pozdrawiam:Linna-Altair To wiele wyjaśnia. Pewnie jakiś anglosaski twór, tam używają zdrobnień tego typu . Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Jamisia 24.11.05, 19:02 To literatura obca,a imię nie tłumaczone, dlatego nam moze sie tak kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Jamisia 05.12.05, 13:23 Odkąd odkryłam, że w jednej z odnóg serialu "Star Trek" funkcjonuje Dżadzija pisana jadzia, nic mnie pod tym względem nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś