amelia83 07.01.06, 18:57 jan 10 mateusz 10 michał 7 mikołaj 7 kacper 5 adam 4 aleksander 4 bartosz 4 dawid 4 dominik 4 jakub 4 maciej 4 stanisław 4 adrian 3 filip 3 hubert 3 igor 3 patryk 3 tymoteusz 3 wiktor 3 bruno 2 daniel 2 eryk 2 franciszek 2 krol 2 krystian 2 łukasz 2 maksymilian 2 miłosz 2 olaf 2 oliwier 2 szymon 2 antoni alan dobromir dorian ignacy iwo janusz krzesimir krzysztof leonard marcin marcel marcus marek norbert oskar rafał sebastian tomasz tymek tymon julia 9 maja 7 wiktoria 7 weronika 7 aleksandra 6 magdalena 6 karolina 4 natalia 4 maria 3 martyna 3 nadia 3 zuzanna 3 alicja 2 amelia 2 anna 2 antonina 2 dominika 2 emilia 2 gabriela 2 klaudia 2 matylda 2 marta 2 nikola 2 oliwia 2 pola 2 sara 2 agnieszka aneta angelika dorota emma hanna joanna kalina kaja kamila katarzyna liwia małgorzata michalina milena nela nicol nina patrycja roksana zofia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 07.01.06, 19:39 Jakub coraz rzadziej nadawany )) Przewaga Jana Cieszy mnie Dobromir, Dorian, Krzesimir, Leonard, Oskar, Rafał, Ignacy, Tymon Z imion dla dziewczynek Dorota, Emma, Liwia, Małgorzata i Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 08.01.06, 10:22 Zaskoczyły mnie aż trzy Nadie. Sądzę, że to imię będzie coraz bardziej pięło się w górę, wraz z Zuzanną, Oliwierem i Tymoteuszem. No i jak zwykle ostatnimi czasy, nie ma zadnej Klary. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 08.01.06, 14:39 Buuu, jeśli w czołówce u chłopców ma być Jan i Mateusz, to ja poproszę znowu o Jakuby ((( Cieszę się, że znowu po pewnej przerwie jest dużo Stasiów, sporo jest również Tymoteuszów i Brunonów Zaskoczył mnie Janusz. Miło zawiesić oko na Ignasiu, Krzesimirze, Dobromirze, Tymonie i Leonardzie (chyba go skądś znamy? ) Mało Antków Za mało Z kobiecych - mam nadzieję, ze tyle Nadii to jednorazowy wyskok, za to Antoniny chyba już sie przerodziły w trwałą tendencję - hurra! Na Nikolę i Nicol nie mogę patrzeć. Cieszy mnie Kamila, a mamęemmy powinna zainteresować Emma i Liwia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 08.01.06, 15:29 gaudencja napisała: > , a mamęemmy powinna zainteresować Emma i > Liwia Gaudencjo,niech sobie dają Liwię-proszę bardzo!Ale nie Emmę!Co jakiś czas patrzę na te wnś i -jak dawniej Emmy nie było-to teraz zaczyna się pojawiać.. Pamietam,jak baaardzo daaaawno temu spodobały mi się wówczas mało rozpowszechnione imiona-Kuba,Kacper,Julia,Wiktoria-teraz są w pierwszych dziesiątkachWięc dla mnie spalone. Natan też czesto się pojawia,zauważyłam po sygnaturkach na forach > Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 10.01.06, 11:56 Zobaczylam Emme i pomyslalam o was ale Cie pociesze-Emma miala zdaje sie zagraniczne nazwisko, wiec moze u ns sie nie spopularyzuje... BTW jak Twoja Emka? Odpowiedz Link Zgłoś
weazel162 Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 08.01.06, 19:55 A propos Nadii. Imię to ma jeszcze jedną nieciekawą acz immanentną cechę mianowicie jest pisane z definicji "z błędem". Na skutek głupawej, powojennej reformy ortografii zastąpiono w niektórych przypadkach "j" na "i" (Anglja -> Anglia) niezgodnie z duchem i logiką polskiego języka i ortografji Bo przecież chóć w szkole nie uczą to my wiemy że istnieje osobna spółgłoska d' i teoretycznie "Nadia" wymawiać winniśmy [nad'a] tak jak "siano" wymawiamy [śano] a nie [s-iano] jak sinus. Skoro mówimy [nadja] to i pisać winniśmy "Nadja". No ale niestety nie wolno, bo ortografja nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 08.01.06, 17:23 najbardziej mnie cieszy Leonard, bo ostatnio spodobało mi się to imię i chodzi mi cały czas po głowie Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 08.01.06, 22:47 mankencja napisała: > najbardziej mnie cieszy Leonard, bo ostatnio spodobało mi się to imię i chodzi > mi cały czas po głowie a dziekuje, dziekuje ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: witajcie na świecie 7.01.2006 warszawa 09.01.06, 14:54 Ogolnie to zaskoczen nie ma. Cieszy mnie Iwo, Bruno , Marek i Marcus (fajnie brzmi). Co do dziewczynek wszystkie imiona juz znane. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Marcus 10.01.06, 11:34 cataluna napisała: > Cieszy mnie Iwo, Bruno , Marek i Marcus (fajnie brzmi). Nb. bardzo jestem ciekawa, czy rodzice Marcusa szpitalnego nie wyszli z USC ze zwyczajnym Markiem. Myślę, że to bardzo prawdopodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Marcus 10.01.06, 11:37 gaudencja napisała: > cataluna napisała: > > > Cieszy mnie Iwo, Bruno , Marek i Marcus (fajnie brzmi). > > Nb. bardzo jestem ciekawa, czy rodzice Marcusa szpitalnego nie wyszli z USC ze > zwyczajnym Markiem. Myślę, że to bardzo prawdopodobne... > Mysle podobnie. Markus mogl w urzedzie zostac Markiem. Wg mnie sliczne imię Tak jak jedna para chciala corke zarejestrowac Zosia. Nie Zofia,lecz Zosia. Koniec końcow wyszli z urzedu z Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Re: Marcus 12.01.06, 13:49 gaudencja napisała: > Nb. bardzo jestem ciekawa, czy rodzice Marcusa szpitalnego nie wyszli z USC ze > zwyczajnym Markiem. Myślę, że to bardzo prawdopodobne... > A jak byli b. waleczni, to mogli wyjsc co najwyzej z Markusem, ale na pewno nie Marcusem.... Odpowiedz Link Zgłoś