skubaniutka 08.01.06, 22:45 moja mama ma na imię elżbieta, chciałabym coś podobnego, ale jednocześnie nie to samo. Czy wg was "przeszłoby"?? mnie bardzo się podoba (dodam, że elizy wręcz nie cierpię), ale nigdzie go nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: ELLA 09.01.06, 10:23 Zastanawiam się, czy urzędniczki USC nie potraktowałyby imienia jako udziwnione zdrobnienie od Elżbiety własnie i nie zechciały odmówić jego rejestracji. Samo imię kojarzy mi się z Ellą zaklętą (tą autorstwa Gail Garson Levine)ora Ellą Fitzgerald... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: ELLA 09.01.06, 11:06 Kojarzy mi sie z magazynem dla kobiet Elle. Wybralabym inne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ELLA 09.01.06, 12:04 Nie wiem, czy by przeszło, pewnie to zależy od urzędu. Akurat jest jedna Ella, Polka, jest dosyć znana; możesz sobie obejrzeć jej zdjęcie tu: www.chopin.edu.pl/polskie/osobowe/susmanek.html Ogólnie odradzam, i ze względu na skojarzenia z tą panią, i na skojarzenia z magazynem Elle. Brakowałoby małej Elli tylko siostry Oliwii i Klaudii... A czy myślałaś o Eleonorze? Jest jeszcze żeńskie imię Eligia, nadawane w Polsce, MSZ bardzo piękne. Oznacza "wybrana". Obydwa można zdrabniać m.in. jako Ella czy Ela. Odpowiedz Link Zgłoś