pepperann 21.02.06, 13:59 Ignacja, przeczytałąm pierwszy raz o tym imieniu na forum. I tak sobie je powtarzałam: Ignacja, Ignacja Ignasia - jest po prostu śliczne! Dzis dopadła mnie ta nowa miłość, niespodziewanie. Czy ktoś może sprawdzić, ile osób ma tak na imię w POlsce? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelos11 Re: Ignacja-liczba nadań 16.03.06, 17:53 abiela napisała: > 88 nadan W jaki sposob to sie sprawdza? Czy zwykly smiertelnik moze sprawdzic liczbe nadan jakiegokolwiek imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ignacja-liczba nadań 21.02.06, 21:33 pepperann, dostałaś moją odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Ignacja-liczba nadań 22.02.06, 11:02 Tak, Gaudencjo! Bardzo Ci dziękuję ładnie i gratuluję fajnego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ignacja-liczba nadań 22.02.06, 02:39 Cudne imię, aż się wierzyć nie chce, że tak mało nadań Teraz się łamię, co ładniejsze: Ignacja czy Idalia . Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ignacja-liczba nadań 22.02.06, 20:08 tawananna napisała: > Cudne imię, aż się wierzyć nie chce, że tak mało nadań > > Teraz się łamię, co ładniejsze: Ignacja czy Idalia . > Pewnie, że Ignacja ))! Tym bardziej, że spotkałam dzisiaj ok. 14-letniego Ignacego )) I Grażynę w takimż samym wieku Startowali w konkursie polonistycznym Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Ignacja-liczba nadań 23.02.06, 12:52 Abielo, dziękuję za sprawdzenie. Wielkie zauroczenie imieniem Ignacja trwa. Nie spodziewam się wprawdzie dziecka, ale planujemy się rozmnożyć w niedługim czaie, więc przyglądam się imionom nie tylko teoretycznie. Imię Ignacja zupełnie nie zgadza się z moim przekonaniem, że zbyt rzadkie imię jest u mnie zdyzkwalifikowane, ale po prostu mnie urzekło. Zrobiłam mały test, spytałam kilka osób, jak się im podoba. Mój mąż :Hmmm, bardzo... dziwne. Jest przecież tyle pięknych, normalnych imion (Ja: na przykład? On :Hmmmmmmm, no na przykład (i po 10 minutach: Agnieszka.). Moja mama: Ohydne imię. Moja babcia o dziwo) : nigdy nie slyszałam, ale bardzo ładne, na pewno lepsze niż inne "odmęskie", jak Kazimiera, Antonina, Józefina. Koleżanki (w liczbie 3 i wieku rozrodczym) były bardzo na tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ignacja-liczba nadań 23.02.06, 19:41 Również uważam, że imię jest przepiękne ) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ignacja-liczba nadań 23.02.06, 19:44 Bede Cie bardzo wspierac w tej decyzji - mnie sie bardzo podoba! Podobne zauroczenie wywolalo we mnie imie Eligia. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ignacja-liczba nadań 24.02.06, 12:47 Zgadzam się z przedmówcami - przepiękne )) Sama mam Ignację w puli, ale nie wiem, czy odważyłabym się tak dać na pierwsze Lubię ją za to w połączeniach (np. Barbara Ignacja). Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Ignacja-liczba nadań 24.02.06, 13:24 Bardzo ładne imię i ma fajne zdrobnienia. Dla mnie tez odkrycie )) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Ignacja-liczba nadań 28.02.06, 15:03 Oj, mnie juz dawno urzeklo, ale jest na dalszych miejscach, jesli idzie o ulubione imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Ignacja-liczba nadań 16.03.06, 12:15 Też mi się podoba. Nie wiedziałam, że to tak rzadko spotykane imię. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: Ignacja-liczba nadań 17.03.06, 10:14 Przyznam, ze gdy pierwszy raz zobaczylam na forum to imie, bardzo mnie ono zauroczylo. Jednak po roku od pierwszego zauroczenia, stwierdzam, ze jednak cos nie do konca mi w nim pasuje. Pelna forma przepiekna. Ale na co dzien bedzie funkcjonwac jako zwykla IGA. Iga natomiast niezbyt dobrze mi sie kojarzy. Moze to kwestia regionalna. Jestem z poludnia Polski, i mam wrazenie, ze tutaj imie nalezy raczej do sezonowych typu Kaudia itp. Konotacje niezbyt zachecajace. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Ignacja-liczba nadań 18.03.06, 11:39 Rozumiem. Na razie jestem w fazie pierwszorocznego zauroczenia. Może to choroba zakaźna na tym forum, która po roku przechodzi Iga też niezbyt mi się podoba, ale nie pałam wielką niechęcią. Uważam wręcz, że to dobra furtka dla nastolatki, która przeżywa chwilowy bunt, że ma dziwne i staroświeckie imię. Gdybym miała córkę o tym imieniu, mówiłabym Ignasia na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś