woloszki4 01.04.06, 15:53 Zastanawiamy sie nad imieniem dla dziewczynki o nazwisku Wołoch. Na naszej liscie sa: Maja Kaja Magda Dorota Zosia Antosia... Dziewczynka ma starszego brata Maksymiliana. Prosimy o pomoc i jakies propozycje, bo juz nie dlugo porod a my nadal bez imienia )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 16:28 Moje propozycje do nazwiska to Anna, Martyna, Milena, Daria, Olga, Alena, Cezaria, narazie tyle z twoich propozycji swietnie pasuje Magdalena i Antonina , jednak szczertze nie polecam ponieważ magda i Antosia Wołoch nie brzmią juz ładnie , a zwłaszcza Antosia. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 16:38 Według mnie pasuje tu Magdalena, Dorota, Antonina, Małgorzata, Urszula, Anastazja, Zuzanna, Aleksandra, Joanna, Julianna. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 17:15 1. Dorotka 2. Antosia/Zosia 3. Kaja Reszta odpada Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 17:19 Jestem zwolenniczka imion dla rodzenstwa na te sama litere... Czyli M jak Maria, Maja, Marta, Magda (niekoniecznie Magdalena)... Aha -moze stad, ze mieszkam za granica- nie jestem za imionami pieknymi, ale niewymawialnymi poza Polska jak np. Malgosia... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 17:46 Antonina znakomicie pasuje i do nazwiska, i stylistycznie do imienia brata. Zosię i Maje bym odrzuiła ze wzgledu na olbrzymią popularność. Dorota będzie w tej chwili imieniem "ciotkowatym". Kaja wydaje mi się zbyt krótka do nazwiska, nie równoważy go i nie zaznacza się wyraziście. Magda również w zestawieniu z nazwiskiem wypada zbty blado. Pozdrawiam i dajcie znać, co wybraliście Odpowiedz Link Zgłoś
woloszki4 Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 19:22 Dzieki dziewczyny za odpowiedzi a moze macie calkiem inne propozycje pasujace do naszego nazwiska)))noz nam sie jakies spodoba Z Maksiem od razu wiedzielismy ze bedzie Maks i nic innego a tu taki problem nam sie pojawil )) Pozdrawiam i czekam na propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 19:24 A Miriam? Bardzo pieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 19:50 Miriam Wołoch? Jeśli nie Antonina, to moze Konstancja, Kornelia, Łucja, Kalina? Odpowiedz Link Zgłoś
woloszki4 Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 19:57 Ja tam od poczatku jestem za Antonina (po dziadku by bylo), ale mezowi sie do konca nie podoba ma jakies zastrzezenia ) A nad Łucja tez sie juz zastanawialismy ale stanelo tylko na "mysleniu" ))) Odpowiedz Link Zgłoś
woloszki4 Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 19:53 Miriam mi sie nie podoba Jakos kojarzy mi sie z tym programem z tv. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: imie dla dziewczynki 02.04.06, 16:38 Jakim programem TV? Moja mama jest tez przeciwna temu imieniu, bo moj dziadek zawsze jej spiewal zydowska piosenke na dobranoc: Miriam, przeklete dziecie... No i nasi sasiedzi (zeby bylo zabawniej - bardzo pobozni maja jamnika o tym imieniu... Ale mnie sie naparwde podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imie dla dziewczynki 01.04.06, 20:38 Z Twoich propozycji pasuje najbardziej Antonina. Ja proponuje jeszcze Ludwike, Helene, Emilie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: imie dla dziewczynki 02.04.06, 02:46 Zosia z twoich, a moze Stefania? (mim zdaniem lepsza niz Antonina) albo Aniela te imiona spowoduja ze parka bedzie nosila imiona raczej starej daty a jezeli zdecydujecie sie na cos w stylu Mileny to zrobi sie z tego duet bardziej nowoczesny i zagraniczny.IMO Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imie dla dziewczynki 02.04.06, 12:00 > Maja Bardzo popularne imię. Zresztą wg mnie infantylne. > Kaja Zdecydowanie lepsza od Mai. Jeśli miałabym wybierać między tymi dwoma imionami zdecydowanie wybrałabym Kaję. > Magda Nie mam nic przeciwko temu imieniu. Nie mam na jego temat ani negatywnego ani pozytywnego zdanie. Przeciętne. > Dorota Idealne imię dla kobietki z charakterem . Samej ciężko jest mi ocenić ładność tego imienia, bo moja siostra takie imię nosi. > Zosia Ładnie. Nie mam zastrzeżeń. > Antosia... Właśnie to imię bym wybrała z Twojej listy . Pomyślałam, że zaproponuję Ci imiona jakie ja bym rozważała gdybym miała mieć córkę: Rozalia, Aniela, Emilia, Melania, Jaśmina, Judyta, Honorata, Małgorzata, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: imie dla dziewczynki 02.04.06, 17:10 Wybrałabym Magdzie Ponieważ nosicie krótkie nazwisko, myślę , że odpowiednie było by troszkę dłuższe imię Odpowiedz Link Zgłoś