scotchwhisky 04.04.06, 20:27 Proszę o pomoc, podpowiedź w wyborze imienia dla mojej kruszynki, która przyjdzie na świat w lipcu )). Bardzo podobają mi się: Larysa albo Nina i sama nie wiem które wybrać??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Nina czy Larysa??? 04.04.06, 20:32 Z tych dwoch tylko Nina.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Larysa 04.04.06, 20:47 Wybrałabym Larysę. Uważam, ze lepiej się nosi, niż Nina, w dorosłym wieku (a znam dwie Larysy ). Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Nina czy Larysa??? 04.04.06, 21:04 Larysa bardzo orginalnie obydwa mi się podobają Myślę , że fajny były by zestaw Larysa Nina ) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Nina czy Larysa??? 04.04.06, 21:42 A moze Klarysa? Choc kojarzy sie z nieszczesliwym zauroczeniem (lowelas, czyli Robert Lovelace sie klania...) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
regina22 Re: Nina czy Larysa??? 04.04.06, 22:23 tylko Larysa piekne imie aktywne w mojej rodzinie- na dzien dzisiejszy Larysa ponad 50 lat -super babka nazywana od jej lat nastoletnich Lala- ladna, z klasa ,wyniosla(troche) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Nina czy Larysa??? 04.04.06, 23:32 śliczne imiona wybrałas i bez wzgledu na to ktore ostatecznie nadasz, teoja córka będzie miala śliczne imie Odpowiedz Link Zgłoś
scotchwhisky Re: Nina czy Larysa??? 05.04.06, 12:30 Witam, Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi i miłe słowa!!! Widzę, że macie w swoim otoczeniu osoby noszące te imiona, możecie powiedzieć mi jeszcze coś bliżej o ich charakterach? Osobiście uważam, że oprócz tego, że osobowość i charakter kształtuje wiele czynników, głównie rodzice, to z imieniem "nabywa" się też pewne cechy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nina czy Larysa??? 05.04.06, 12:33 Nie zdażę teraz opisać blizej moich znajomych Larys i Niny, ale może zerknij na te opisy, w przypadku większosci moich znajomych są bardzo dopasowane: www.imiennik.pl/index.php?ids=1,361 www.imiennik.pl/index.php?ids=1,204 Tylko uwaga, w ksiażce, z któej te opisy pochodzą, jest napisane, że nie wybiera się imienia pod kątem fajnego opisu, tylko pod kątem cech dziecka, które wyczuwasz Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Nina czy Larysa??? 05.04.06, 14:00 Oba imiona podobaja mi sie w tym samym stopniu, trudno byloby mi wybrac, ale chyba bylabym za Nina chociaz nie wiem, zalezy od nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś