anika61 20.06.06, 15:32 Podobają mi się: Adela (Ada) Greta Mira (jak Mira Skórka) Hilda (od Hildy Doolittle) Eleonora (Nora) Nina Natasza Stefania (Stef, Stefi) Brunon (Bruno) Cyrus - kocham to imię Nikodem (Nik?) Rudolf (Rudi) Wilhelm ( dobre na drugie) Joachim Tadeusz (Tadzio to mój faworyt) Jak wam się podobają? Tylko proszę nie krzyczeć, nie planuję imion dla potomstwa. Część mojej rodziny pochodzi ze Śląska, stąd to zamiłowanie do niektórych imion. Czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simply_z Re: moje typy 20.06.06, 15:39 Jakaś część mojej rodziny też pochodziła ze Śląska i nosiła niektóre z tych imion. z kobiecych podobają mi sie : Stefania , Adela i Greta ,a z męskich:Tadeusz ,Wilhelm,Cyrrus i Joachim Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: moje typy 20.06.06, 15:42 A mnie się szalenie podobają Eleonora i Rudolf. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: moje typy 20.06.06, 15:55 jak dla mnie Nina i Natasza są ok z męskich tylko Joachim mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: moje typy 20.06.06, 17:45 > Adela (Ada)- jakos nieeeeee > Greta- NIE!! > Mira- jakos nie bardzo > Hilda- zbyt twardo > Eleonora- CUDO!!!!! > Nina- Terentiew czy czasopismo?? > Natasza- nie nie i nie. > Stefania- przeurocze > Brunon- wole Benona ew Hugona ale i tak jest fajny > Cyrus - Jednak wole Cyryla > Nikodem- jakos nieeeeekoniecznie > Rudolf- Czerwononosy ?? > Wilhelm- Nieimecko brzmi... I twardo... > Joachim- TAK TAK i jeszcze raz TAK!!!!! > Tadeusz- nie. Zdecydowanie nie, chociaz nieco irracjonalnie zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
anika61 Re: moje typy 20.06.06, 17:49 Mam ciocie Nine i znam jedna. O czasopismie nie slyszalam hehe nie czytuje Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: moje typy 20.06.06, 17:53 idaaa napisała: > > Adela (Ada)- jakos nieeeeee ok > > Greta- NIE!! Nie bałdzo. > > Mira- jakos nie bardzo Mironiega zdrabniana do Miry - jak najbardziej. Sama Mira za krótka. > > Hilda- zbyt twardo Nie. > > Eleonora- CUDO!!!!! Jak u Idy. > > Nina- Terentiew czy czasopismo?? Nie bałdzo. > > Natasza- nie nie i nie. Jak u Idy. > > Stefania- przeurocze Jak u Idy. > > Brunon- wole Benona ew Hugona ale i tak jest fajny Bardzo ok > > Cyrus - Jednak wole Cyryla Podoba mi się; odważna propozycja > > Nikodem- jakos nieeeeekoniecznie W porządku, ale z dystansem > > Rudolf- Czerwononosy ?? albo hollywoodzki gwiazdor lat 50. > > Wilhelm- Nieimecko brzmi... I twardo... Mnie się podoba, choć niemieckie i twarde > > Joachim- TAK TAK i jeszcze raz TAK!!!!! Barzo w porządku > > Tadeusz- nie. Zdecydowanie nie, chociaz nieco irracjonalnie zapewne Równiez w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
anika61 Re: moje typy 20.06.06, 17:59 Adela to od Adeli Dankowskiej, mojej bohaterki Nina- jeszcze Nina Simone jest przeciez... Ach, tam,ze twardo, zycie jest twarde Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: moje typy 20.06.06, 23:57 Adela (Ada) - bardzo mi sie podoba Greta - jakos nie, jak juz to Malgorzata Mira - ladne, wole od Miroslawy Hilda - neutralnie Eleonora (Nora) - nie trawie Nina - ok! Natasza - kompletnie odpada Stefania (Stef, Stefi) - dla mnie oklepane Brunon (Bruno) - super! Cyrus - mam tendencje do czytania "sajrus" wiec odpada Nikodem (Nik?) - neutralnie Rudolf (Rudi) - neutralnie Wilhelm ( dobre na drugie) - fakt, dobre na drugie Joachim - ok, czemu nie? Tadeusz - super! Odpowiedz Link Zgłoś
dottoranda Re: moje typy 21.06.06, 00:11 Adela (Ada) - piekne, bardziej jako Adela niż Ada. Greta - no, może być Mira - bez zachwytów Hilda - bardzo ładnie (zwłaszcza od Hildy Doolittle ) Eleonora (Nora) - Eleonora-pieknie, Nora-skojarzenie zbyt jednoznaczne Nina - jak z Mirą Natasza - nie Stefania (Stef, Stefi) - Stefania-tak, zdrobinienia-nie te podane Brunon (Bruno) - świetny Cyrus - jakoś za każdym razem czytam 'Cytrus'...więc raczej nie dla mnie Nikodem (Nik?) - fantastyczny, a zdrobnienie Niko Rudolf (Rudi) - o nie!chociaż niezłe Wilhelm ( dobre na drugie) - bardzo dostojne, za ciężkie na małe dziecko, jako drugie bardziej do przyjęcia Joachim - no..przy dłuższym zastanowieniu Tadeusz - bez zachwytów Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: moje typy 21.06.06, 08:11 > Adela (Ada) - nie za bardzo... > Greta- też niezbyt > Mira (jak Mira Skórka)- moze być, ale tez nie za bardzo > Hilda (od Hildy Doolittle)- brzmie jak niemiecka Helga-nie > Eleonora (Nora)-jako Nora całkiem ładnie > Nina-może być ale bez zachwytów > Natasza- dla mnie zbyt rosyjskie > Stefania (Stef, Stefi)- moze byc > > > Brunon (Bruno)- ładne > Cyrus - kocham to imię- ciekawe, moze być > Nikodem (Nik?)- Ogolnie ładne, ale nie NIK! > Rudolf (Rudi)- troche jak renifer.... > Wilhelm ( dobre na drugie)- na drugie moze byc > Joachim- całkiem ładne > Tadeusz (Tadzio to mój faworyt) - Tadzio- ładne, ładne Odpowiedz Link Zgłoś