kasiakasiakasia1 04.07.06, 14:48 Moja teściowa wymarzyła sobie wnuczkę Alicję mnie się ono nie podoba wogóle a co Wy na to? Ja bym wolała Matyldę Klarę czy Amelię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirael Re: Alicja 04.07.06, 15:14 Ku przestrodze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=44613307&a=44644006 Nie powielaj tego błędu. Imię musi podobać się przede wszystkim Tobie i mężowi. Alicja jest w porządku, ale osobiście wolę Twoje typy, są bardziej wyraziste, po prostu ładniejsze. Jeśli dla teściowej jest to imię kultowe, rozważcie jako drugie. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Alicja 04.07.06, 16:05 ja też wolę Twoje propozycje a nie teściowej jak teściowa chce Alicje to niech sobie zmajstruje córeczke dla wnuczki imiona wybieracie WY bo to Wasza córeczka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Alicja 04.07.06, 17:58 Alicja jest co raz bardziej popularna. Owszem podoba mi sie to imię, ale tylko w pełnej wersji. Ala jest bezpłciowe, a Alusia kojarzy mi się z niedorobieniem zyciowym. Z podanych przez ciebie imion wybierałabym między Matyldą i Klarą. A A teściowa mogła mieć Alicje już dawno, dawno temu............ Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasiakasia1 Re: Alicja 04.07.06, 18:08 Zastanawiam się tylko nad Alicją z tego względu że moja teściowa jest dziwna i wiem ze bardziej by pokochała dziecko o imieniu wym arzonym przez siebie niz inne. Starszy syn nie dorobił się dzieci i my jesteśmy piwerwsi i już bratowa jest na mnie zła i dopierdziela mi że jej córka nie będzie pierwsza i mogę ją uprzedzić w wyborze imienia. To trochę chore ale od teściowej wiele zależy jest zdeterminowana i waleczna zawsze ma to czego chce dlatego moja bratowa waalczy ze mną o jej wpływy, nie wiem tylko czy wrabiać w to dziecko, niby imię to tylko imię ale zawsze jednak..... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alicja 04.07.06, 18:14 Hej! Absolutnie nie wrabiaj w to dziecka z jego imieniem; miłość babci do dziecka powinna być bezwarunkowa, a nie mieć za warunek nadanie konkretnego imienia. Zresztą tak pewnie będzie, i teściowa pokocha Waszą córkę niezależnie od jej imienia. Masz bardzo fajne i wyraziste propozycje imiennicze. A z bratową nie konkuruj - chyba, ze jesteś w stanie poświęcić swoje ukochane imiona dla uzyskania chwilowej przewagi w walce z nią o względy teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasiakasia1 Re: Alicja 04.07.06, 18:25 a męskie imiona podobają mi się Hugo i Gunther i wiem ze może są trochę przesadzone ale naprawdę fajnie brzmią Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alicja 04.07.06, 18:31 Hugo bardzo mi się podoba. Gunther - hmmm, niekoniecznie Po polsku zresztą jest to Guntram Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Alicja 04.07.06, 18:39 Witaj. Bardzo podobają mi się Twoje typy. Oczywiście z wiadomych względów szczególnie Klara . Co do Alicji, to piękne imię, ale tylko w wersji oficjalnej. Zdrobnienie Ala nie ma w sobie już nic urokliwego. Dlatego może nazwij córeczkę Matylda/Klara/Amelia Alicja? Odpowiedz Link Zgłoś