kropelkakolora1 09.07.06, 12:08 bardzo podoba mi sie to imię i wlaśnie je mam zamiar dać mojemu synusiowi. Może ktoś zna jakiegoś Antka i może mi przybliżyć jego charakter? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda_k Re: Antek 09.07.06, 16:00 To, ze jeden Antek ma okreslony charakter, wcale nie znaczy, ze inny Antek bedzie podobny Ale skoro prosisz, chetnie napisze, jaki jest moj swiezo upieczony pieciolatek. Jest wyjatkowo aktywny i energiczny, juz jako raczkujace niemowle potrafil wdrapac sie po krzesle na stol Teraz tez zadne drabinki nie sa mu obce, nawet takie, na ktorych nie radza sobie starsze dzieci. Szybko biega, w sciganiu dorownuje swojej dziewiecioletniej siostrze , lubi gre w pilke, itp. Taki typowy chlopak. Z drugiej strony jest bardzo wrazliwy i ma wysoki, jak na swoj wiek, poziom empatii. Zawsze wspolczuje innym i chetnie im pomaga. W przedszolu dostal nawet nagrode za Najlepszego Pomocnika w grupie Jest troche wstydliwy i sam rzadko inicjuje zabawe z obcymi dziecmi, choc zaproszony do niej, nie odmawia i nawet czesto obejmuje pozycje lidera Uwielbia komputer , lubi tez gry planszowe i puzzle, zna wszystkie literki, male tez i ich brzmienie (po angielsku literki nazywaja sie inaczej, niz brzmia i dzieci ucza sie obydwu), umie liczyc do stu i wiecej, rozpoznaje cyfry, potrafi odczytac godzine, ogolnie jest calkiem zdolny Jest uparty i zawziecie walczy o swoje , bywa nieposluszny, ale tylko w domu, w przedszkolu byl okazem grzecznosci Jest kochany po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Antek 09.07.06, 17:26 imię samo w sobie nie jest złe. Mój dziadek miał tak na imię, inteligentny, dobry, wrażliwy człowiek. Jedyne co mnie martwi, to moda na to imię, teraz co drugie dziecko to albo imię w stylu Xawier i Alanek, albo Antek i Stasio.... Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Antek 10.07.06, 08:46 Mnie również to imię bardzo się podoba, a wręcz zalicza się do najulubieńszych. Ma przepiękne stare tradycje, patron też godny pozazdroszczenia, a jednocześnie uważam, że absolutnie nie brzmi "skansenowo". W kwestii charakteru uogólnienia nie działają automatycznie, chociaż po przeczytaniu kapitalnego opisu synka Jagody_k, wiele mam na pewno pragnęłoby, aby tak się działo. Moc serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś