09.07.06, 12:08
bardzo podoba mi sie to imię i wlaśnie je mam zamiar dać mojemu synusiowi.
Może ktoś zna jakiegoś Antka i może mi przybliżyć jego charakter?
Obserwuj wątek
    • jagoda_k Re: Antek 09.07.06, 16:00
      To, ze jeden Antek ma okreslony charakter, wcale nie znaczy, ze inny Antek
      bedzie podobny smile Ale skoro prosisz, chetnie napisze, jaki jest moj swiezo
      upieczony pieciolatek.
      Jest wyjatkowo aktywny i energiczny, juz jako raczkujace niemowle potrafil
      wdrapac sie po krzesle na stol big_grin Teraz tez zadne drabinki nie sa mu obce,
      nawet takie, na ktorych nie radza sobie starsze dzieci. Szybko biega, w
      sciganiu dorownuje swojej dziewiecioletniej siostrze smile, lubi gre w pilke,
      itp. Taki typowy chlopak.
      Z drugiej strony jest bardzo wrazliwy i ma wysoki, jak na swoj wiek, poziom
      empatii. Zawsze wspolczuje innym i chetnie im pomaga. W przedszolu dostal nawet
      nagrode za Najlepszego Pomocnika w grupie smile Jest troche wstydliwy i sam
      rzadko inicjuje zabawe z obcymi dziecmi, choc zaproszony do niej, nie odmawia i
      nawet czesto obejmuje pozycje lidera smile
      Uwielbia komputer big_grin, lubi tez gry planszowe i puzzle, zna wszystkie literki,
      male tez i ich brzmienie (po angielsku literki nazywaja sie inaczej, niz brzmia
      i dzieci ucza sie obydwu), umie liczyc do stu i wiecej, rozpoznaje cyfry,
      potrafi odczytac godzine, ogolnie jest calkiem zdolny smile
      Jest uparty i zawziecie walczy o swoje smile, bywa nieposluszny, ale tylko w
      domu, w przedszkolu byl okazem grzecznosci wink
      Jest kochany po prostu smile
    • nchyb Re: Antek 09.07.06, 17:26
      imię samo w sobie nie jest złe. Mój dziadek miał tak na imię, inteligentny,
      dobry, wrażliwy człowiek. Jedyne co mnie martwi, to moda na to imię, teraz co
      drugie dziecko to albo imię w stylu Xawier i Alanek, albo Antek i Stasio....
    • lirael Re: Antek 10.07.06, 08:46
      Mnie również to imię bardzo się podoba, a wręcz zalicza się do najulubieńszych.
      Ma przepiękne stare tradycje, patron też godny pozazdroszczenia, a jednocześnie
      uważam, że absolutnie nie brzmi "skansenowo".
      W kwestii charakteru uogólnienia nie działają automatycznie, chociaż po
      przeczytaniu kapitalnego opisu synka Jagody_k, wiele mam na pewno pragnęłoby,
      aby tak się działo.
      Moc serdeczności.
      • jagoda_k Re: Antek 10.07.06, 15:56
        Dziekuje za mile slowa, Lirael smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.