bogatachcebyc 18.07.06, 15:08 Jak w temacie, mam dość wszystkich znajomych. ZA ok 3 tygodnie urodzi się nasz synek, myśleliśmy nad imieniem i w końcu stanęło na Remigiuszu, Remku, Remiku, Remisiu, wczesniej były propzycje Alberta, Nikodoema i jeszcze inne raczej rzadko nadawane. I zawsze się komuś nie podoba, a bo znałem jednego takiego i jest be. A czy ja musze dawać dziecku na imię tak żeby się wszystkim podobało? i dzisiaj znowu zobaczyłam ten uśmieszek, REMek i pani w szkole Remigiuszu będzie mówić? I co z tego? Ale może będzie jednym w klasie?, oby. Ci znajomi mają dwóch synów Bartka i Kacpra i co i tak będzie lepiej jak pani w szkole bedzie czytać z listy Bartosz M..? Musiałam się wygadać bo mnie trafił..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Mam juz dość 18.07.06, 15:18 Nie przejmuj sie. Remigiusz duzo ladniej niz Bartek czy Kacper, no i oryginalniej...Poza tym, co to za znajomi, ze z takimi "taktownymi" uwagami wyskakuja??? Odpowiedz Link Zgłoś
samboraga Re: Mam juz dość 18.07.06, 15:25 mój syn był jedyny w całym przedszkolu i sobie to chwalił teraz będzie jedyny w całej szkole ze swoim imieniem, za to są w jednym roczniku dwie dziewczynki o tym samym imieniu i nazwiskul, popularne imię i częste nazwisko i są wyczytywane XY córka Z i Q...( rodzina na początku miała różne 'ale' ale my się nie przejmowaliśmy - teraz wszyscy mówią dużo miłego o imieniu naszego synka Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: Mam juz dość 18.07.06, 15:51 Olej gadanie. Ja przy propozycji dla swojej corci (ma 8 miesiecy) i na imie Blanka, tez nasluchalam sie, ze wydziwiam, a ja po prostu nie chcialam miec Jyulki, oliwii, czy koklejnej na licy Marysii... ostatecznie podjelam decyzje i taka zostalo, a teraz kazdy szaleje za tym imieniem, bo jest niebanalne, nietuzinkowe, oryginalne, a jednoczesnie nieudziwnione i takie subtelne. Zrob jak uwazasz, to Twoja decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Mam juz dość 18.07.06, 16:42 to Wasze dziecko i Wasz wybór poza tym imię ładne wybraliście. Odpowiedz Link Zgłoś
olaiada Re: Mam juz dość 18.07.06, 18:52 olej ich opinie to wasza decyzja a Remigiusz mi się bardzo podoba dla dorosłego pana śliczne dla młodego pana Remi, Remik, Remuś Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mam juz dość 18.07.06, 19:37 Remek to świetne imię, mam kolegę, który się tak nazywa i jest fantastycznym gościem, który żyje ze swoim imieniem 30 lat w bardzo dobrej komitywie. Przecież ty nie komentujesz imion swoich znajomych, a może Tobie teś się one nie podobają? Nie wybierałaś im imion dla ich dzieci, czemu oni wybierają Tobie? Twoje dziecko będzie Remigiuszem i tyle, a oni niech się odczepią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Mam juz dość 19.07.06, 10:07 Remigiusz Karol Remigiusz Adam Remigiusz Krzysztof Remigiusz Wiktor Remigiusz Andrzej Remigiusz Henryk Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Mam juz dość 18.07.06, 21:07 Nie znajdziesz imienia, które będzie podobało się absolutnie wszystkim. To jest po prostu niemożliwe. Osobiście nie widzę nic egzotycznego w imieniu Remigiusz, które zresztą lubię, i dziwię się, że wzbudza aż taką sensację wśród Twoich znajomych. Moc serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mam juz dość 18.07.06, 21:49 Znam 3 Remigiuszów i żaden na swoje imię nie narzeka. Mnie się również podoba, zwłaszcza zdrobnienia. Znajomi są IMO nietaktowni krytykując wybrane przez Ciebie imię!! Zostań koniecznie przy nim! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Mam juz dość 18.07.06, 21:53 Uważam, że wszystkie Twoje propozycje są dobre. Dlaczego tak bardzo przejmujesz się znajomymi? A co się tyczy Remigiusza, to mam znajomego noszącego to imię. Wszyscy na niego mówią Remik. Jest bardzo charakterystyczną osobą, ma dość specyficzny sposób bycia i to imię idealnie do niego pasuje. Myślę, że jakby miał inne, zupełnie zwyczajne imię to byłoby to na jego niekorzyść, wydawałby się bardziej zwyczajny. Te imię dodaje pikanterii do jego osobowości, przynajmniej ja to tak odczuwam. A Bartosz - dla mnie nie wiem czemu, ale brzmi to jak nazwisko, a nie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
bogatachcebyc Re: Mam juz dość 18.07.06, 23:50 Dzięki wielkie dziewczyny, normalnie juz mi lepiej. Myślalam, że jakim dziwadłem jestem, ale sama mam na imię Karina( wiem, że wielu z Was się nie podoba, ale w latach gdy byłam mała byłam zawsze jedna i czułam się z tym śiwietnie, do dnia dzisiejszego nie spotykam zbyt wielu swoich imienniczek), mąż Szymon, a dwuipółletnia córcia Daria, więc mi jakoś ten REmik tak pasował A i jeszcze jedno jakie wybrać drugie imię, może takie bardziej pospolite, w razie czego jakby sie kiedyś młódemu odwidziało? MyślaLam o jakimś Piotrze, Pawle albo Jacku. Proszę o propozycje wszystkie wezmę pod uwagę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Mam juz dość 19.07.06, 00:15 Hmm ja bym na drugie szukala czegos rzadkiego, bo Remek IMO dosc znany jest. Ja znam 3 urodzonych w latach 70-tych i je lubie choc do unikatowych bym go nie zaliczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mam juz dość 19.07.06, 01:09 Proponuję Remigiusz Wojciech Remigiusz Jędrzej Remigiusz Ksawery Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: mój sposób na ,,doradców i krytyków" 19.07.06, 07:14 Swego czasu w celu uniknięcia tego typu sytuacji, po prostu postanowiłam nie zdradzać nikomu ( poza mężem oczywiście )płci dziecka ani tym bardziej jego imienia. Po narodzinach nikt juz nie miał nic do gadania jedynie do zaakceptowania lub nie. Podejrzewam, że w przyszłości uczynię to samo jeśli tylko będzie taka okazja. Synek nosi imię Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodził się Remigiusz, 16.12.06, 18:43 gratuluję serdecznie synka i wyboru imienia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40116&w=46520506&a=46520506 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Mam juz dość IP: *.devs.futuro.pl 16.12.06, 20:21 Remigiusz Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: Mam juz dość 16.12.06, 21:23 Gratuluje narodzin synka! Ja tez jestem zdania, ze do momentu urodzin dziecka nikomu nie mowic jak sie ten maluch bedzie nazywal (my tak zrobilismy kiedy dwa razy bylam w ciazy). Teraz spodziewamy sie trzeciego dziecka i nikt, nawet starsze dzieci, nie wie jak sie bedzie nazywal ten chlopak A imie nie wszystkim bedzie sie podobac.. no i co z tego Odpowiedz Link Zgłoś
okularniczka Re: Mam juz dość 18.12.06, 15:06 A ja zawsze powtarzam w takich momentach, że to moje dziecko i mam prawo dać mu imię jakie mi się podoba. U mnie też była burza w szklance wody- mam dwie córeczki Zosię i Gabrysię- no i Teściowej niekoniecznie się podobał nasz wybór, ale buzię zamknęła jak usłyszała słowa mojego Mężusia "Mama już miała szansę wybrac imiona swoim dzieciom, teraz my mamy taką szansę". Pozdrawiam cieplutko i gratuluję Syneczka Ps. Remek mi się bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Mam juz dość 20.12.06, 16:45 Remigiusz o ile się nie mylę to jeden z bohaterów powieści dla dawnych nastolatek ''Słoneczniki" .Przed laty bardzo mi sie podobało i nadal podoba.Gratuluję wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś