Dodaj do ulubionych

Etienette Wiśniewska

18.09.06, 09:29
przynajmniej z tej samej parafii imie co Fabienne i Xavier i rownie spojne z
nazwiskiem, chociaz nie wiem, czy to naprawde zaleta... Konsekwentnego
tatusia maja te dzieci, oj konsekwentnego ;DDDD.
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 09:38
      Tylko ciekawe, z jakiej racji uda mu sie zarejestrowac Etennette, skoro jest
      polski odpowiednik??? Da wlape urzednikom?
      • Gość: agmani Re: Etienette Wiśniewska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.06, 10:02
        Znowu pokaze paszport, nie zapominaj, ze to wytrych na wszystko ;D.
        • annajustyna Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 10:08
          Aczkolwiek to kolejne potwierdzenie, ze urzednicy dlupieja na widok
          celebrities...Bo MW w PL jest Polakiem, a nawet gdyby mial tylko niemeickie
          papiery, to przeciez Etenniette jest tak samo kuriozalna w DE jak w PL...W DE
          jest to Stefanie...
          • ibulka Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 14:52
            No i powinna być Stacha Wiśniewska i byłoby git.
            Kudły na czerwono z lewej strony, na zielono z prawej, z tyłu blond - po
            mamusi. Jeden kolczyk w brew, drugi w język, trzeci w ucho i tipsy.

A tak serio - współczuję Maleństwu. Jak wyjdzie w przyszłości za Kiełbasę lub
            Ogórka, to będzie bajer.
            • annajustyna Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 15:03
              Bajeru nie bedzie, bo laska po prostu pozostanie wtedy przy panienskimwink)).
            • mamanicole Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 15:08
              Czy współczujesz temu dziecku z powodu wybranego dla niego imienia, czy z
              jakiegos innego powodu?
              • mamanicole Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 15:08
                moje pytanie było skierowne do ibulka oczywiscie
                • mamanicole Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 15:19
                  Czy możecie mi wytłumaczyc dlaczego Was tak ekscytuje imie jakie wybrali
                  rodzice dla swojego dziecka?

Myślę, że Michał Wiśniewski właśnie tego oczekiwał: zdumienia, zdziwienia i
                  zaszokowania. Chciał być oryginalny i chciał by o nim mówiono.
                  Bravo Michale!
                  Choć nie jestem Twoją fanką i mam odmienny światopogląd, to słowa uznania dla
                  Ciebie!! Jesteś mistrzem prowokacji. Gdybyś nazwał swoja Małą - Baśka, Kaśka
                  byłaby "lipa". Nie miałyby o czym CIOTKI gadać!! smile))

Aga
                  • annajustyna Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 15:26
                    Imie to nic. Zrobic dziecko drugiej pani pare tygodni po rozejsciu sie z zona to
                    dopiero "prowokacja"wink)).
                    • agmani Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 16:54
                      Niech nazywa dzieci, jak chce, niech robi, ile chce, komu chce i kiedy chce,
                      tylko niech do cholery nie spiewa! Wtedy ciotka bedzie szczesliwa. Od czasu,
                      jak ciotka przebyla droge pekaesem przez dwa wojewodztwa z kierowca, ktory non
                      stop puszczal to o sepie milosci, ciotka wolalaby zdecydowanie sluchac wokalu
                      Etienette, ktora wlasnie zrobila w pampersa niz wokalu tatusia, ktory pewnie
                      obywa sie bez pampersow, ale za to nie moze bez mikrofonu.
                      • amazon500 Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 18:34
                        A jak brzmi polski odpowiednik imienia Etiennette?
                        • annajustyna Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 18:37
                          Stefania. Etienne to Stefan...
                          • gaudencja Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 20:08
                            Zresztą mówi do niej "Stefciu". Prościej byłoby dać Stefania, tym bardziej że o
                            wiele lepiej brzmi z nazwiskiem.
                            • olianka Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 20:14
                              Stefania to takie ładne imię. Nie mogę przeboleć, że Wiśniewski jest "taki
                              światowy".
                            • agi40 Re: Etienette = Stefania? 18.09.06, 23:17
                              A ksiezniczka Stephanie to tez Stefania? To bylyby dwa odpowiedniki tego
                              imienia? Bo ja mam kuzyna Francuza o imieniu Stephane, i w Polsce zawsze na
                              niego mowilismy Stefan.
                              • gaudencja Re: Etienette = Stefania? 19.09.06, 08:34
                                Po polsku też mamy Stefana i Szczepana jako dwa warianty tego samego imienia;
                                tak samo jest i po francusku. Etienette w przybliżeniu byłaby Szczepaną
                                (Szczepanną? wink).
                                • annajustyna Re: Etienette = Stefania? 19.09.06, 13:47
                                  A ja zawsze myslalam, ze ejst odwrotnie. Bo po niemeicku Staf to Stefan (wym.
                                  przez Sz), a Szczepan to Stephan (Stephansdom w Wiedniu)...Czyli Stefania z
                                  Monako to Szczepana...
                                  • olianka Re: Etienette = Stefania? 19.09.06, 16:46
                                    Dzisiejszy "Dziennik". Autorka: Izabela Marczak
                                    "(...) Imiona, które lider Ich Troje nadaje swoim dzieciom, choć brzmią dziwnie,
                                    to jednak nie stanowią najgorszej opcji, jaką rodzice mogą zafundować maluchom.
                                    Ze słownika imion mogą zawsze wybrać jeszcze bardziej zaskakujące: Abercjusz,
                                    Achacy, Bożeciech lub Brykcjusz: to dla chłopca. I Chwialimira, Konradyna czy
                                    Kieryła: dla dziewczynki. (...)"

Pani redaktor mnie przeraziła. Że niby Achacy gorszy od Xaviera?
                                    • annajustyna Re: Etienette = Stefania? 19.09.06, 17:21
                                      Konradyna tez wcale nie taka zlasmile))).
                                    • gaudencja Re: Etienette = Stefania? 19.09.06, 18:20
                                      olianka napisała:

> Pani redaktor mnie przeraziła. Że niby Achacy gorszy od Xaviera?

Dziwna kobieta. Jeszcze jeden powód, żeby nie czytać "Dziennika">
                                    • ibulka Re: Brykcjusz 19.09.06, 21:19
                                      Brykcjusz bajerek ;DD
                          • amazon500 Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 20:21
                            Dzięki smile
                      • mamanicole Do agmani 19.09.06, 07:31
                        Hi! Hi!
                        big_grin
                        Tego ja również bym nie wytrzymała. Wysadziłabym kierowce na pierwszym
                        przystanku na żądanie! wink

"Każdy śpiewać może..."

Aga
                        Ps.
                • ibulka Re: Etienette Wiśniewska 18.09.06, 19:47
                  mamanicole napisała:

> moje pytanie było skierowne do ibulka oczywiscie

Do ibulki wink)
              • ibulka Re: mamanicole 18.09.06, 19:45
                mamanicole napisała:

> Czy współczujesz temu dziecku z powodu wybranego dla niego imienia, czy z
                > jakiegos innego powodu?

Z powodu imienia nie, bo w sumie może jechać za granicę. Dzieci są wredne i
                spotkają ja za to przykrości, ale za to w piaskownicy będzie 'Etką' :]

Współczuję z powodu szalonego tatusia.
                Ot, co.
                • Gość: mania Re: mamanicole IP: *.chello.pl 27.09.06, 09:23
                  ... albo gorzej : E.T. (stworek z kosmosu) smile
                • ariana1 Re: mamanicole 27.09.06, 16:17
                  ibulka napisała:
                  > Z powodu imienia nie, bo w sumie może jechać za granicę. Dzieci są wredne i
                  > spotkają ja za to przykrości, ale za to w piaskownicy będzie 'Etką' :]

Naprawdę myślisz,że dziecko Wiśniewskiego będzie się bawiło w publicznej
                  piaskownicy??? Bo ja jestem przekonana,że w ogrodzie własnego, wielkego domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.