Dodaj do ulubionych

Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin

27.09.06, 22:42
Wlasnie zastanawiamy sie nad imieniem dla naszego trzeciego dziecka, nie
wiemy jeszcze czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka. Dziecko bedzie mialo
obywatelstwo brytyjskie, choc na razie przez pewien czas mieszkac bedziemy w
Polsce. Podobaja nam sie te imiona, bo sa w miare miedzynarodowe. Ktore,
jezeli jakies, wam sie podoba? Dzieki za szczere odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 27.09.06, 22:46
      Gabriel albo Hugo.
    • gabriel114 Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 27.09.06, 23:19
      Witam.My mamy 3 miesięcznego Gabriela i to imię jest bardzo ładne, choć byli tacy co kręcili nosem.Benjamin też jest OK.
    • martuszkaw Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 27.09.06, 23:55
      Gabriel (+), Hugo, Ralf, Eliott, Scott, Benjamin (-). M.
    • gaudencja Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 27.09.06, 23:59
      Hugo - od zawsze.
      • menadka Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 28.09.06, 09:46
        Hugo lub Ben smile
        • lizzy9 Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 28.09.06, 10:35
          Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Jak juz bedzie wiadoma plec dzidzi, to wtedy
          podejmiemy ostateczna decyzje. Moja mama to Gabriela, moja corka ma tak na
          drugie.
          • agmani Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 28.09.06, 11:25
            Benjamin, tylko to dż mi sie nie podoba, bo pewnie chodzi o angielska wersje.
            Na drugim miejscu Gabriel (bez zastrzezen co do wymowy) i na trzecim (ale duzo
            za drugim...) Eliott (poza tym malo praktyczne w PL, bo podwojne t beda
            notorycznie zjadac).
            Scott obojetnie.
            Ralf kojarzy mi sie z Ralfem Schumacherem, bratem Michaela, ktory sepleni
            jeszcze bardziej od niego.
            Hugo uwielbiam, ale jedynie jako perfumy ;D. Jako imie odpada.
    • aniabk80 Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 28.09.06, 12:33
      Witaj, mi najbardziej podoba się Gabriel. Może dlatego że moja 5 tyg. córka ma
      naimię Gabriela Maria, a moja starsza 4,5 letnia Zuzanna Gabriela. Scott- też
      niczego sobie. Ale wybór należy do Was. Pozdrawiam gorąco.
    • Gość: Maty Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin IP: 81.210.123.* 28.09.06, 12:40
      Benjamin. Jest slicznesmile
      • Gość: Modesta Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:44
        Mi najbardziej z tego zestawu podobają się Hugo i Ralf
    • Gość: cynta Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 28.09.06, 13:11
      Eliot - moj hit #4 (jest Matylda!), Elus, dla mnie bomba,
      Benjamin - Benio, tez swietny
      Hugo - trudno zdrobnic po polsku ale tez bardzo ladny
      Gabriel - o.k. choc po polsku troche miekki no i uhonorowalas juz chyba twoja
      mame , moze troche za duzo?
      Ralf - o.k. choc troszke psi i malo polski
      Scott - niepolski, zbyt angielski jak dla mnie...
    • Gość: cynta Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 28.09.06, 13:12
      A jak maja na imie pozostale dzieci? moze cos bardziej pasowac...
      • lizzy9 Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 28.09.06, 13:17
        Corka to Savana (zdrobnienie Savi), a synek to Oscar. Ja nazywam sie Linda,
        tylko maz ma typowo polskie imie Zbyszek smile
        • dziewczynka_bez_zapalek Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 29.09.06, 11:52
          Eliott smile
          • Gość: cynta Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 30.09.06, 15:42
            Zgadzam sie : tylko Eliot
    • trrruskawa Re: Scott, Ralf, Hugo, Eliott, Gabriel, Benjamin 29.09.06, 21:52
      Hugo! To imię podoba mi się najbardziej. Ewentualnie Gabriel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.