imbirka Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 09.10.06, 13:27 Nie mogłam zasnąć wczoraj i myślałam o Twoim problemie imienniczym i wymysliłam Judytę - dla mocnej osóbki byłoby świetne. A z imon, które padały wcześniej - Kira, Irena, no i Amaranta. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Judyta 09.10.06, 23:56 Śledzę ten wątek od jakiegoś czasu i Judyta wydała mi się strzałem w dziesiąkę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Judyta 12.10.06, 08:20 Ja myśle o tej Judycie i coraz bardziej mi się podoba, ciekawe co na to Kaeira. Jeszcze mi chodzi po głowie Biruta, tylko ma "r". Ale na pewno odpowiednie jest dla mocnej kobiety. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na rozstrzygnięcie dylematów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Czas do piątku! (13.10) 09.10.06, 15:48 Dzwonilismy do USC Mokotow gdzie powiedziano, że można zarejestrowac u nich, a nie w Wolominie, tylko potem czeka się do 2 tyg. na metryczkę. Umowili na 13, a na pytanie, ze urodzona 24.09 i czy tak mozna, powiedzieli, ze no trudno, to tak juz bedzie. Wiec chyba nie jest to jakas gardlowa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Czas do piątku! (13.10) 09.10.06, 19:37 Bardzo jestem ciekawa, na co się zdecydujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Re: Czas do piątku! (13.10) IP: *.server4you-dsl.de 10.10.06, 10:41 A moze spodoba Ci sie imie TINA? Zdrobnienia: Tini, Tinka, Tinia, Tinchen itd, itd... Znam taka jedna, ladnej urody, artystycznie uzdolniona, bardzo subtelna, jednoczesnie wiedzaca czego chce i uparcie dazaca do celu, jednym slowem silnego charakteru juz w dzieciecych latach) Pozdrawiam i zycze Ci dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
alagodz Re: jak zdrówko? 11.10.06, 22:26 pomagalam zarejestrować Rebecę. Mam nadzieję, że trafisz na przyjemniejszą Panią Kierowniczkę Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 12.10.06, 14:38 Amaranta to przepiękne imię. Urocze i czarujące, a za razem pozytywnie kojarzące się z kolorem . Jeśli nie Amaranta, to gorąco polecam Irenę/Iraidę. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek no i jakie coreczka dostała imie w USC ??? 14.10.06, 10:46 strasznie jestem ciekawa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: no i jakie coreczka dostała imie w USC ??? 14.10.06, 16:03 dziewczynka_bez_zapalek napisała: > strasznie jestem ciekawa !!! > > Ja też! Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: no i jakie coreczka dostała imie w USC ??? 14.10.06, 17:00 Ja też niecierpliwie czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estera Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:46 Polecam własne imie Czyli Estera! To mało skromne ale jest ładne...ja jestem z niego zadowolona. A jeśli to ma być chłopak to może Kuba (tak jak Kubuś Puchatek,Igor...i nie mam więcej pomysłów.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 14.10.06, 21:25 jak mozna komus, kogo glownym zalozeniem jest MALO POPULARNE imie zaproponowac obecnie NAJPOPULARNIEJSZE imie meskie Jakub/Kuba??? ludzie - myslcie troche zanim napiszecie! ponadto juz urodzila sie dziewczynka, co jest napisane czarno na bialym w tym watku, wiec tym bardziej dziwny pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 16.10.06, 17:18 Dodam, że Amaranta to po angielsku Scarlett i dlatego imię to wzbudza we mnie skojarzenia z "Przeminęło z wiatrem" . Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 17.10.06, 02:16 Nie... to jeszcze nie wlasciwa odpowiedz :o)) (obstawiam Judyte) Amaranta czy Amarantyna? tak jak piosenka Enyi... Odpowiedz Link Zgłoś
magdas40 Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 17.10.06, 12:04 z takimi wymaganiami to jeszcze niejeden tydzień poczekacie...nie przesadzasz trochę(pytam z życzliwości)????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszla mama Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.10.06, 22:37 sama mam problem z wybraniem imienia dla mojej córci ale mam jeszcze na to dwa miesiące mi osobiście podobają się imiona tj. Ida, Inga, Natasza, Dominika, Natalia, Julianna, Estera moze akurat ktores z tych imion wam sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! IP: *.interpc.pl 18.10.06, 13:28 Chyba się załamała pod naporem propozycji Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek już straciłam nadzieję, że się dowiemy :( 23.10.06, 20:47 buuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! IP: 86.71.116.* 23.10.06, 21:24 Ja: Zoja, Irena, Alina, Ilana, Eliana, Karina, Kalina, Xenia, Iga, Ariana, Wera (z angielskich: Tanith, Meredith, Verity, Kieran, Logan), On: Eleonora/Leonora, Teodozja, Teodora, Sofronia, Adelajda, Konstancja, Klementyna, Matylda, Leokadia, Waleria Imię Sofronia brzmi jak nazwa choroby wenerycznej, czy naprawdę musicie się silić na aż tak wielką oryginalność ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 23.10.06, 21:41 Gość portalu: Mała napisał(a): czy naprawdę musicie się > silić na aż tak wielką oryginalność ? Hehe, na pewno tym postem przekonasz kaeirę i skruszona pobiegnie przerejestrować córkę na Julię (bez wzgolędu na to, jak już ją zarejestrowała). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agamonia Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! IP: *.spray.net.pl 26.10.06, 16:55 swoja droga kulturalnie byłoby po rozpętaniu takiej imieninowej burzy choc poinformowac jakie imię wybrała autorka wątku - no cóż, śa ludzie i ludziska..... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 26.10.06, 23:23 Gość portalu: agamonia napisał(a): > swoja droga kulturalnie byłoby po rozpętaniu takiej imieninowej burzy choc > poinformowac jakie imię wybrała autorka wątku - no cóż, śa ludzie i > ludziska..... Nie oceniałabym tak od razu, wiadomo, że po porodzie niekoniecznie ma sie czas na siedzenie przed kompem. Myślę, że musimy cierpliwie zaczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 27.10.06, 09:15 abiela napisała: > Gość portalu: agamonia napisał(a): > > > swoja droga kulturalnie byłoby po rozpętaniu takiej imieninowej burzy cho > c > > poinformowac jakie imię wybrała autorka wątku - no cóż, śa ludzie i > > ludziska..... > > Nie oceniałabym tak od razu, wiadomo, że po porodzie niekoniecznie ma sie czas > na siedzenie przed kompem. Myślę, że musimy cierpliwie zaczekać. Abielo, ja sie zgadzam z Twoim przedmowca-mam podobne odczucia... A caly ten wielki i rozbudowany watek byl zalozony juz PO porodzie i wtedy autorka miala czas... Rzeczywiscie milo by bylo, gdyby przez te 2 tygdonie, co uplynely od wizytyw USC choc slowko zdazyla kaeira skrobnac... Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 28.10.06, 11:46 Wątek stał się "wielki i rozbudowany" nie za sprawą Kaeiry, lecz licznych osób, które całkowicie dobrowolnie wzięły udział w dyskusji. Ponadto warto zauważyć, że pojawiły się w nim wypowiedzi ewidentnie złośliwe, np. porównanie jednego z rozważanych imion do nazwy choroby wenerycznej, bądź też naigrywanie się z wymagań. We mnie na przykład tego typu komentarze zredukowałyby do minimum chęć podzielenia się radością z wyboru imienia dla Córeczki. Również jestem bardzo ciekawa decyzji, ale wydaje mi się, że należy zwyczajnie uszanować milczenie Kaeiry. Nawiasem mówiąc zauważyłam, że osoby konsultujące się na forum rzadko same informują o ostatecznym wyborze, to raczej inni śledzą ich wypowiedzi na różnych forach i tutaj przekazują wiadomości, dlaczego więc akurat brak informacji ze strony Kaeiry został odebrany negatywnie? Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 28.10.06, 13:05 lirael napisała: dlaczego więc akurat brak > informacji ze strony Kaeiry został odebrany negatywnie? Co innego, jeśli pyta osoba przelatujaca przez forum jak meteor, a co innego - jeśli jest to stały bywalec. Zresztą badzo często autorzy watków przychodzą sami się pochwalić, nawet jeśli wcześniej nie zaglądali na forum zbyt często. A zatem - czekamy z niecierpliwością na pojawienie się kaeiry Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 17.03.07, 14:30 Czyli Kaeira nikomu nie zdradzila imienia corki ;] ?? Byłam ciekawa co w koncu wybrała Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 17.03.07, 16:02 Natknelam sie niedawno na watek kaeiry na innym forum i dzieki temu wiem, ze imie jej coreczki zaczyna sie na literke Z. Kaeira pisala o niej "moja Z." Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 18.03.07, 14:47 to proponuję tak oryginalnie: - Kunegunda - Hermenegilda - Heloiza - Dziewanna - Balbina - Bibianna - Wiwianna - Dobrochna - Mścisława - Nabuchodonozor - Mścisław - Mściwój - Ariel - Boguchwał - Elvis - Eufemia - Dobrochna - Euzebiusz - Merlin Monroe ...a jak dzieciak pójdzie do szkoły, to mu inne dzieci żyć nie dadzą, ośmieszą mu imię do cna i dzieciak popełni efektowne samobójstwo...i będzie miało "śliczne" imię na płycie nagrobkowej.... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 18.03.07, 14:49 aaaa, jeszcze - Gryzelda - Kruella De Mon - Laurencja - Dobrochna - Boguchwała - Selena ...jak mi się coś przypomni, to dopiszę... DDD Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 18.03.07, 20:33 tez bym chciala miec takie problemy w zyciu... proponuje XENNA jak znalazl-orginalne,kojarzy sie z wojownicza ksiezniczka,uniwersalne no bossssskie)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 18.03.07, 21:39 jagoda_k napisała: > Natknelam sie niedawno na watek kaeiry na innym forum i dzieki temu wiem, ze > imie jej coreczki zaczyna sie na literke Z. Kaeira pisala o niej "moja Z." Przypuszczam, że jednak zdecydowali się na Zinę. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Jednak Zina ! 16.06.07, 22:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=63996185&a=64211159 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny_forumowicz Re: Pomocy!!! Dramat! Cały czas brak imienia! 18.06.07, 19:06 z ang. to moje zdecydowanie uuuulubione imię: Jacqueline niestety w polskim to Żaklina, czy jakoś tak i już nie jest moim zdaniem takie ładne podsuwam listę moich ulubionych imion, może sobie coś wybierzesz: Alicja Blanka Diana Flora Gabrysia Iga Ilonka Irka Julia Jacqueline Kaja Kasia Klaudia Kinga Kora Lidia Laura Łucja Natalia Nadia Nina Oliwka Róża Sara Sandra Odpowiedz Link Zgłoś