ibulka 12.10.06, 22:06 Ponieważ - jak zapewne wiadomo - powoli przygotowujemy się do poczęcia czwartego Dziecka, oświadczam wszem i wobec, iż imię dla potencjalnego Syna wciąż się wacha, a imię dla potencjalnej Córki zostało zarejestrowane w komórce Małżona... :o) Tak wię, tam-tara-dam - jeśli będzie córa, to będzie MARZENA Co Wy na to? Podoba mi także Martyna, ale zdecydowanie bardziej Marzenka... :o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Marzena 12.10.06, 22:16 Imię nie w moim guście, ale nie jest takie złe. Osłuchane, ale niebanalne. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: Marzena 12.10.06, 22:36 Nie podoba mi się, ale przecież to Twoje dziecko, wiec ważne,że Tobie sie podoba. a jakie imię dla synka? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Marzena 12.10.06, 23:03 Osłuchane? :o) Może znacie jakieś małe i trochę starsze Marzenki? We Wrocławiu - a przynajmniej na naszym osiedlu - są tylko dwie. Jedna ma 15, a druga 28 lat... :o) Krzysiu - dla synka wybraliśmy imię Kamil :o) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marzena 12.10.06, 23:10 Osłuchane, i to bardzo. Znam kilka, najmłodsza ma około 15 lat. Szczyt nadań przypadł na lata 70., ale bardzo dużo było też w latach 60. i 80. W tej chwili praktycznie nienadawane. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Marzena 12.10.06, 23:12 No, to skoro nienadawane, to moja Marzenka będzie jedną z niewielu Chyba, że inne Mamy pójdą za nami i wylansujemy nowe Imię Piaskownicy :o) Ogólnie - podoba się? Pasuje do Julii, Darii i Łukasza...? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Marzena 13.10.06, 18:46 ibulka napisała: > Osłuchane? :o) Bardzo. Marzen znam dość sporo, jednak tak jak Gaudencja mówiła, ich największy wysyp był w latach siedemdziesiątych. To imię IMO pasuje do imion Twoich dzieciaczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscK Re: Marzena IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 13.10.06, 02:27 chyba mamy zupelnie inny gust ale skoro pytasz: obydwa imiona BARDZO mi sie nie podobaja - zarowno Kamil jak i Marzena. ale wazne, ze podobaja sie Tobie. gdyby wszystkim podobaly sie te same imiona wszystkie dzieci mialyby tak samo na imie. moje imie nie podoba sie bardzo wielu osobom a mi sie podoba i nie zamienilabym na inne. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia341 Re: Marzena 13.10.06, 02:49 Fakt,w latach 70-tych było dość często nadawane,ale teraz nie spotkałam się z małą Marzenką.Mnie tam się podoba....hi hi....Pozdrowienia dla dzieciaczków! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Marzena 13.10.06, 03:08 Mnie tez niestety nie podobaja sie wybrane przez Was imiona Z obydwoma jestem osluchana, bo mialam kiedys w klasie i Marzene i Kamila, mialam tez dobra, nieco starsza ode mnie, kolezanke Marzene. Imion tych jednak ani nie lubilam w dziecinstwie, ani nie polubilam do teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mader1 Re: Marzena IP: *.aster.pl 13.10.06, 11:32 Biedactwo, ja też nasłuchałam się, bo na forach to imię rzadko komu się podoba Natomiast dobrze się nosi, jest mało kontrowersyjne, wystarczająco rzadkie. Nikt się nie dziwi i nie myli. Spokojne,zwykłe, dobre imię. Minusem jest brak patrona. Plusem, że ilekroć grupa nieznajomych chłopaków chciała mnie zaczepić i wołała za mną, Marzena nie przychodziło im do głowy))) Wielbiciele i przyjaciółki mówili / mówią do mnie Marzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: Marzena IP: *.aster.pl 13.10.06, 12:08 Kiedys mis ie nie podobalo, teraz, na skutek poznanai fantastycznej Marzeny zmeinilam zdanie. Plusem jest to, ze obecnie wystepuje rzadko. Minusem, dl amnie, brak swietej. Do pozostalej trojki pasuje bardzo. I gratuluje decyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Marzena 13.10.06, 13:58 No właśnie ten brak świętej troszkę mnie dobija, ale nie jestem pewna, czy była święta Julia? A Daria? (Tak mają na imię moje dwie córeczki.) Dzięki za wszystkie - chociaż nie pozytywne - opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marzena 13.10.06, 17:02 Świętych Julii było sporo: www.santiebeati.it/nomi/Detailed/2617.html Świętych Darii też: www.santiebeati.it/nomi/Detailed/1951.html Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Marzena 13.10.06, 14:08 Od zawsze mi się podoba. I znam same fajne Marzeny . Za patronkę możesz uznać Marię, bo to imię pochodzi od Marii. Śmiało nadawaj . Pozdrawiam wszystkie osoby o tym imieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Marzena 13.10.06, 18:48 A ja zawsze myslalam, ze od marzenia...Naprawde!))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Marzena 13.10.06, 17:06 Mnie się podoba. I nie znam zadnych małych Marzenek. Jedynie jakie znam to 2 Marzeny, które pracują ze mną i mają pod 40 stkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Marzena 14.10.06, 16:08 U nas imiona dla dzieci zawsze stanowiły problem, i to dość poważny... Pisałam gdzieś na forum bardzo dawno temu, że przez wybór imion dla bliźniaków omal nie rozpadło się moje małżeństwo - i wcale nie dlatego, że zarówna ja, jak i mąż jesteśmy trudnymi charakterami i spieramy się w wielu kwestiach... Póki co mamy odjazd na Hannę, Magdalenę i Marzenę. A w jaką płeć trafimy, kiedy już zaczniemy strzelać, to się okaże... ;o)) Dzięki za wszystkie słowa :o) Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Marzena 14.10.06, 16:23 ibulka napisała: > Póki co mamy odjazd na Hannę, Magdalenę i Marzenę. A w jaką płeć trafimy, kiedy > > już zaczniemy strzelać, to się okaże... ;o)) Marzena zdecydowanie najciekawsza, ale to w dzisiejszych czasach . Magdalena to banalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Marzena 14.10.06, 19:36 wszystkie trzy są ładne i wcale nie banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: banalne, nie banalne 14.10.06, 20:16 Każdy ma swoje gusta i odczucia Dzięki za komplement. Trojaczków nam się mieć nie uda - oby, bo bliźniaki już są Ale czasami żałuję, że tak ciężko mieć dzieci, bo tyle pięknych imion jest, a jakoś tak się uplasowało u nas, że drugich nie nadajemy... :o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayah73 Re: Marzena IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.10.06, 13:36 ibulka napisała: > Póki co mamy odjazd na Hannę, Magdalenę i Marzenę. Z tych 3 Marzena podoba mi sie najmniej. Magdalena najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Marzena IP: *.interpc.pl 14.10.06, 20:44 Kamil-niespecjalnie.Ale Marzena czemu nie?Piszą,że osłuchane.Tak,ale wśród starszych.Małych Marzenek właściwie nie ma.Na pewno oryginalniej niż kolejna Oliwia,Anna,Julia czy Ola. Prawdziwie słowiańskie imię,kojarzy się marzycielsko i z kimś zwiewnym....a zarazem jest zdecydowane i twarde.Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Marzena 14.10.06, 21:47 Gość portalu: dolmadakia napisał(a): > Kamil-niespecjalnie.Ale Marzena czemu nie?Piszą,że osłuchane.Tak,ale wśród > starszych.Małych Marzenek właściwie nie ma.Na pewno oryginalniej niż kolejna > Oliwia,Anna,Julia czy Ola. Prawdziwie słowiańskie imię,kojarzy się marzycielsko > > i z kimś zwiewnym....a zarazem jest zdecydowane i twarde.Popieram! Hehe, a moja starsza córka (3 l.) to właśnie Julia :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: Marzena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:59 oryginalne ale nie podoba mi się to ten rodzaj imion typu:Renata,Aneta,Dorota.Marta,Irena ,których nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Renata 15.10.06, 00:54 Renata też mi się nie podoba, chociaż Małż szaleje za tym imionkiem. Planował tak nazwać naszą młodszą córeczkę - wyobrażał sobie, że Mała będzie podobna do niego, czyli będzie mieć troszkę ciemniejszą karnację, czarne oczka i włoski. Tymczasem Mała jest podoba do niego, ale ma niebieskie, a właściwie granatowe oczy i brązowe włoski - ciemniejsze niż Julia i Łuki, ale jednak nie czarne Renata kojarzy mi się właśnie z taką czarnulką... Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Renata 16.10.06, 07:59 Mnie się Marzena w ogóle nie podoba i dla mnie to imię pokroju: Bożena i Grażyna, których nie lubię. Chociaż znam kilka fajnych osób o tych imionach. Moim zdaniem Renata jest fajniejsze Hanna i Magdalena tez A Julia i Marzena jakos mi nie pasują... Kamil nawet mi się podoba, a moze Konrad? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Konrad 16.10.06, 14:03 Nie, Konrad jest jakiś taki bezpłciowy dla nas, już lepszy byłby Kornel... Ale z drugiej strony do imienia Kamil mamy pewien malutki sentymencik, więc tak jakby było już postanowione No ale wiadomo, że przez okres 9 miesięcy wszystko może się zmienić, a nawet przed dłuższy okres czasu, bo w sumie to celować zaczniemy za jakiś czas Bożeny nie znoszę, Grażyny też nie - chyba nie powinnam oglądać 'Klanu', chociaż naprawdę bardzo rzadko mi się to zdarza Marzena z kolei zupełnie mi się z tymi imionami nie kojarzy! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia30bb Marzena IP: 82.177.191.* 09.11.06, 19:47 Powiem szczerze że imię Marzena mi się nie podoba. Odnośnie chłopców wg mnie do najpiękniejszych należą Artur, Robert, Antek, Olek. Pozdrawiam Julia mama Arturka. Odpowiedz Link Zgłoś
savitree Re: Marzena 18.11.06, 21:48 moja siostra - rocznik 1990 - to Marzena, chyba jeszcze tylko jedną oprócz mojej sis Marzenę w życiu spotkałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: Konrad IP: *.eu.org 18.11.06, 22:00 Jeśli chcecie aby córka miała czarne włosy to proponuję Melanię . Bardzo podoba mi się to imię, dużo bardziej od Marzeny - źle mi się kojarzy. A Marzena - czemu nie? Lepsza od Oliwki czy Nikoli.... Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Marzena 19.11.06, 11:58 Nie lubię tego imienia, a zwłaszcza zdrobnienia Marza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Marzena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:23 Wlasciwie to jedno z najgorszych imion dla mnie, na rowni z Bozena, Renata, Dorota, Sylwia, Honorata... Zupelnie nie moj gust. Jest tyle ladnych imion dla mnie: Alina, Joanna, Jasmina, Hanna, Melania... Marzena Marzenka zdecydowanie nie! Ale chyba mamy dwa rozne swiaty: Julki juz wychodza bokiem i w gruncie rzeczy ladne imiona przez to tak nieciekawymi i pospolitymi sie staly, pozostale imiona to tez nie moj styl. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Marzena 22.11.06, 00:31 mi sie Marzena raczej nie podoba,taki dziwne to imie..a moze Marianna?? Odpowiedz Link Zgłoś