agunia0716 14.11.06, 21:34 moja corenka ma na imie Alicja pieknie prawda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg A pewnie! :) 14.11.06, 22:22 Prześlicznie wprost. Jako nosicielka tego imienia mogę potwierdzić, że nosi się dobrze i nie puszcza w praniu Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Alicja piekne imie 15.11.06, 08:17 Tak, pięknie, ale zdrobnienie Ala nie ma już wdzięku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.a. Re: Alicja piekne imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:24 mi się zbytnio nie podoba, na szczęście mam tak "tylko" na drugie imię Odpowiedz Link Zgłoś
emily_70 Re: Alicja piekne imie 17.11.06, 17:44 Alicje to śliczne dziewczyny, tak jak to imię (mam córkę Alicję 15-latkę). Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Alicja piekne imie 17.11.06, 18:14 Ładnie, ale zbyt popularnie ostatnio. Wolę Alinę. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Alicja piekne imie 21.11.06, 10:36 Tak ma na imie moja młodsza córka, choc wołamy na nia Aluszkin lub Alosza Na drugie ma Wiktoria, bo w pierwszych dniach swojego zycia stoczyła zwycięską walkę ze strefą cienia - ponad miesiąc walczyła o życie. Starsza córka ma na imie Maja, ale oczywiście mówimy na nia najczęściej Maniurkin (nie wiem, skąd te rosyjskie formy sie do nas przypętały) lub Maniek A jak wołaby obydwie na raz, to wtedy: Tadarak i Tabarak - w jakiejś wieczorynce w "liście płac" pojawia sie Agnieszka Tabarak i to chyba stąd. Ponoć jest taka prawidłowośc, że małym dziewczynkom nadaje się przezwiska męskobrzmiace, a chłopakom - żeńskie. U nas się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Alicja piekne imie 21.11.06, 10:37 Jestesmy na samym poczateczku ale jesli urodzi sie dziewczynka - wlasnie tak bedzie miala na imie. Bo ona z krainy czarow bedzie, bo nam magia towarzyszy.... A tak bardziej przyziemnie - jak Was - Alicje - zdrabniaja? Ala - to wiadomo, ale tak bardziej oryginalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Alicja piekne imie 21.11.06, 10:42 Ala, Alunia, Aleczka, Lala, Lusia, Luśka, Lunia, Luszka, Aleńka, Elis - w przypadku dzieci inwencja nieograniczona + to, co napisałam poprzednio, choc to sie pewnie nie wszystkim spodoba. Z dorosłymi Alicjami nie miałam jeszcze doczynienia. Ale małe Alicje są super - takie honorowe, samodzielne, a przy tym bardzo towarzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Alicja piekne imie 21.11.06, 13:16 > jak Was - Alicje - zdrabniaja? > Ala - to wiadomo, ale tak bardziej oryginalnie? Dla bliższej rodziny byłam Alusią, teraz czasem tak mówi do mnie teść Tata mówił "Aliś" (i był to sktót od waldorffowskiego "aliści"), mama "Alik". Pozostali mówili po prostu Ala, poza kuzynką i jednym nauczycielem, dla których byłam Alką. Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Alicja piekne imie 21.11.06, 14:31 Minerwa, to jak tak tylko troche OT - zajrzalam do Twojego profilu, zaczaruj mi ta Alicje, Alik, Alusie )) Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Alicja piekne imie 21.11.06, 15:55 Przesyłam najlepsze uroki. Na zdrowie, szczęscie i ochronę przed dementorami )) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Alicja piekne imie 21.11.06, 16:11 Lapie!!! z rozmachem!! za pare miesiecy zdam relacje end of off topic Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 relacja:) 29.01.07, 13:35 no to zgodnie z obietnica zdaje fluidki niosa mi Milosza jednak co nie zmienia faktu ze sie cieszymy. Moze kolejna bedzie corka - Alicja?))) Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alagodz Re: Alicja piekne imie-help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 21:22 Mąż mnie dręczy palindromem ALA boski miks obALA Wymyślcie coś na ROMANA bardzo proszę 8-( Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alicja piekne imie-help! 02.12.06, 23:18 Na pewno ostatnim słowem powinien być amor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Alicja piekne imie IP: *.interpc.pl 02.12.06, 22:18 Mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś