bachoolka 11.01.07, 22:07 Podoba Wam się imię Basia? Bo mi się bardzo ale to bardzo nie podoba. Barbara to już w ogóle obrzydliwe, strasznie poważne, Baśka- jak do krowy. A najgorsze, że ja mam tak na imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: natalia Re: Basia IP: *.chello.pl 11.01.07, 22:14 No ja tez przyznam, że mi się nie podoba (Barbara rzeczywiście zbyt poważne). Ale za to nie czepiałabym się tak bardzo Baśki, teraz to na pewno nastąpi moda na imiona Sara i Sonia dla wiejskich zwierzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Basia 11.01.07, 22:16 Mnie się podoba. I to nie tylko dlatego, że moja teściowa ma na imię Basia. Imię jest ciepłe i dźwięczne. I normalne. Naprawdę ładne, nie bądź aż tak samokrytyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Basia 11.01.07, 22:39 Szczerze mówiąc mam takie samo zdanie na temat tego imienia jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Basia 12.01.07, 09:33 miałam się tak nazywać ale wybrano mi inne imię;wierz mi wolałabym być Basią.Pociesz się,że są gorsze imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Basia 12.01.07, 11:35 A moim zdaniem to bardzo ładne imię. Barbara takie straszne poważne? A Katarzyna, Maria, Wiktoria, Zofia, Małgorzata, Magdalena, Antonina, Gabriela - brzmią mniej poważnie? Nie wydaje mi się. To chyba dobrze, że imię brzmi poważnie, wolałabyś może mieć na imię Malinka, jak tu jedna się chwaliła, że nazwała dziecko? A potem pani prezes Malinka Jakaśtam wstydzi się infantylnego imienia. A zdrobnienie Basia jest śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Basia 12.01.07, 12:48 Co Ty opowiadasz???!!! Basia, Basieńka, czy z sienkiewiczowska: "Baśka!!!" - sliczne! Prawdziwe, kobiece imie. Ja do dzis czuję, że tak powinnam była dac na imie córce, ale sie mąż nie zgodził, bo wczesniej wybralismy inne A krów juz dzis tak nikt nie nazywa, tylko: Lena, Klaudia, Marcyśka - niech sie tylko nikt nie obraża, ale to autentyczne imiona krówek mojego kuzyna. Na wsi tez musi być modnie, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Basia 12.01.07, 14:10 Barbara nie nalezy do moich ulubionych imion ale zdrobnienie Basia podoba mi sie, mam bardzo fajne skojarzenia z tym imieniem. Poza tym jest to imie pasujace do kobiety w kazdym wieku co rowniez jest plusem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Basia 12.01.07, 16:08 Ja jestem bardzo nie obiektywna . Ponieważ Barbara ma na imię moja mama i dobra koleżanka ze szkoły. Imię całkiem ładne. Kiedyś nie podobało mi się wcale a teraz coraz bardziej ). Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Basia 12.01.07, 16:32 Nie jest najgorsze, choć do moich ulubionych nie należy. Baśka to rzeczywiście brzydota w czystej postaci, ale tak już często bywa z wieloma zdrobnieniami polskich imion. Kaśka, Gośka, Aśka... Koszmarki. Odpowiedz Link Zgłoś