czarna.perla 19.01.07, 22:57 Takie imiona dostała córeczka mojej kuzynki. Rodzicom zależało żeby było to imię biblijne. W tej chwili mieszkają w Wielkiej Brytania ale kiedyś pewnie wrocą do Polski. Mała ma 3 tyg. i tam się urodziła. Czy w Polsce możliwe byłoby nadanie takiego imienia? P.s Miriam ma 17 miesięcznego brata Kacpra. dziwny zestaw Kacper i Miriam- ja lubię kiedy imiona rodzeństwa pasują do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Miriam Amanda 19.01.07, 23:02 Imiona w PL są możliwe. Mnie akurat zestawienie Miriam z Amandą zgrzyta. Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Miriam Amanda 19.01.07, 23:24 Mnie też zestawienie zgrzyta. Nie tylko imiona są z całkem innych bajek, ale jeszcze AM się powtarza (MiriAM AManda). I wychodzi trochę bananan. I z Kacprem też mi trochę zgrzyta, chociaż już mniej, bo staram się sobie wytłumaczyć, że oba są biblijne A gdyby to była na przykład Miriam Aleksandra, podobałoby mi się barrrdzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Miriam Amanda 20.01.07, 11:00 Ten zestaw zgrzyta we wszystkie strony:zarowno Miriam i Amanda, jak i Miriam i Kacper. Amanda to dla mnie imie "znajdujace sie" w jednym worku z Dzesika, Vanessa itp, z Miriam mam natomiast jednoznaczne skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Miriam Amanda 20.01.07, 17:21 Miriam można rejestrować bez problemów. Czytałam pozytywną opinię RJP. BTW moja koleżanka ma małą Miriam. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Miriam Amanda 20.01.07, 18:43 A imie to po hebrajsku Maria))). Rejestrowac w PL mozna jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś