czarna.perla Re: A Beata? 19.02.07, 22:17 mnie się niepodoba ale 8 miesięczna córka koleżanki ma tak na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A Beata? 20.02.07, 16:45 Nie lubię. Ale tutaj jestem bardzo subiektywna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: A Beata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:28 Obiektywnie rzecz biorąc - to imię miało okres popularności gdzieś w latach 70-tych, a ponieważ ta popularność już minęła, imię nie ma już tego uroku nowości, który pewnie miało, kiedy mała była na przykład Beata Tyszkiewicz. Może brzmieć dziwnie z powodu dyftongu EA, może wydawać się "sztywne" z powodu końcówki -TA. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Beata? 20.02.07, 21:55 Kiedyś jeszcze wróci, ale na razie swoją falę popularności ma juz za sobą - jak wiele innych imion. W tej chwili nie byłabym za nadawaniem go, bo jest już bardzo rzadko spotykane wśród małych dzieci i będzie postarzać nosiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: A Beata? 02.07.07, 14:09 No no widze ze moje imie zbiera same minusy Ale mi sie na szczescie podoba. A to, ze nie ma wokol zbyt wielu imienniczek to mi akurat pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: A Beata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:47 Nie jest złe. Ni piękne , ni brzydkie. Jak dla mnie calkowicie neutralne. Znam zarówno fajne Beaty jak i mniej fajne. I mniejsze (10lat) i wieksze (55lat). I takie w wieku około lat 30 (wtedy chyba to imie bylo najbardziej popularne, kiedy rodziły sie Beatki mające teraz około trzydziestki ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veranillo Re: A Beata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:18 osobiście nie przepadam za tym imieniem, ale kojarzy mi się pozytywnie - Beaty, które znam (wszystkie w wieku 20+, na małe Beatki jakoś się nie natknęłam) to silne, zdecydowane i godne podziwu kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: A Beata? 02.07.07, 16:54 Zupełnie nie podoba mi sie to imię, mimo moich usilnych prób. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: A Beata? 02.07.07, 16:59 Neutralne. Moja młodsza siostra je nosi, więc się z nim osłuchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: A Beata? IP: *.lublin.mm.pl 04.07.07, 13:23 Jest nawet ładne ale juz niemodne. Kojarzy się z kremem Nivea ale miałam pecha znać kilka Beat i kazda była jakaś niesympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś