andaba 12.03.07, 09:56 Nie znalazłam wątku o tym imieniu więc zakładam. Co sądzicie? Podoba się wam? Jest popularne, czy nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Jacek 12.03.07, 10:55 Rzeczywiscie wątek o Jacku jako takim był już dośc dawno. Bardzo lubię to imię, ale brzmi wyraźnie zdrobnieniowo, co jest odczuwalne mimo małej popularyzacji Jacentego. Byłabym jednak za Jacentym zdrabnianym do Jacka - gdybym miała sama wybierać albo komuś doradzać to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepperann Re: Jacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:45 Bardzo lubię to imięm jest super. Jest zwyczajne i znane, ale dzisiaj nie oklepane. Brałabym je pod uwagę dla własnego synka, ale niestety w rodzinie pojawił się Jacek - czarny charakter (co to porzucił żonę w ciąży itd), więc wszystkim źle się kojarzy i odpada dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Jacek 12.03.07, 14:02 Bardzo ładne imię. I sympatyczne, może własnie przez swoje "zdrobnieniowe" przmienie. Pasuje do każdego nazwiska - w porządku bądzie i Jacek Gut, i Jacek Krasnopolski. Rzeczywiście, mało ostatnio nadawane - znam tylko jednego małego Jacusia (5), który odziedziczył imię po swoim chrzestnym ojcu (48). Chrzestny ojciec, sądzę, urodził się w okresie, kiedy to imię było bardzo popularne - Jacków po czterdziestce znam co najmniej czterech. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Jacek 13.03.07, 18:10 Podoba mi się Jacenty, natomiast Jacek brzmi jak dla mnie zbyt zdrobnieniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Jacek 13.03.07, 18:57 niezle imie nie jakies szczegolnie ulubione ale jak najbardziej ok a imiona meskie ktore mi sie podobaja na palcach jednej reki bym policzyla Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Jacek 16.03.07, 11:31 Też nie przepadam za zdrobnieniowym brzmieniem imion, ale Jacenty wydaje mi się zbyt orginalny i archaiczny. Już chyba wolę Jacka. A może by tak Hiacynt? Na jedno wychodzi Tylko wątpię , czy chłopiec byłby zachwycony takim kwietnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jacek 17.03.07, 00:55 Faktycznie ostatnio trochę zapomniane imię, dla mnie jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś