inia33 23.03.07, 17:32 pytam z ciekawości, bo jestem jedyną Ingą, jaką znam i o jakiej słyszałam wśród rodziny i znajomych (oprócz koleżanki z klasy maturalnej-dwie Ingi w jednej klasie się zebrały, gdzie to zapisać!) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: czy jest tu jakaś INGA? 23.03.07, 22:49 Znam jedną Ingę i jedną Ingeborgę Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: czy jest tu jakaś INGA? 24.03.07, 00:54 mi podobaja sie oba imiona rozwazalam czesto gesto na imie dla ewentualnej corki, ale jak juz bylam w ciazy to serce drgnelo mi na inne imie moze kiedys.. piekne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: czy jest tu jakaś INGA? 24.03.07, 22:24 dziękuję ślicznie choć Ingeborga dla mnie już zbyt ciężkie... hm, chyba niewiele Ing jednak chodzi po świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy jest tu jakaś INGA? 24.03.07, 23:13 Ingeborga ma charakter znalazłam w necie b. fajne zestawienia tego imienia z nazwiskiem, np. Ingeborga Kink-Krzyżanowska (sama Inga brzmiałaby tu o wiele mniej melodyjnie) czy Ingeborga Staroniewska. Odpowiedz Link Zgłoś
mantrobus Re: czy jest tu jakaś INGA? 25.03.07, 22:32 Ja ciagle znam Inge. Ma kolo 30-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: czy jest tu jakaś INGA? 26.03.07, 14:21 Jest Inga, jak najbardziej ) Ale też nie znam żadnej innej, poza jedną ze studiów z widzenia Jak Ci sie nosi to imię, bo mi świetnie? pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 witam imienniczkę:))) 26.03.07, 15:41 przyznam się, że jak byłam dzieckiem, to nie lubiłam mojego imienia bo było takie dziwaczne, nikt takiego nie miał to teraz jest oczywiscie zaletą fajne jest tez to, ze z reguły nikt go nie zdrabnia w dziwny sposób np. Inguś czy Indzia brr! tylko dwa zdrobnienia mi się w życiu podobały, podejrzewam ze z powodu osób które mnie tak nazywały: Inusia (mój tata), Ineczka (moja ukochana, nieżyjąca chrzestna) gdyby teraz ktoś tak na mnie powiedział, poczułabym się hmm, nieswojo jeszcze małe pytanko: czy nikt nie myli Twojego imienia z innymi? bo ja byłam już nazywana Kingą, Igą, Inką Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: witam imienniczkę:))) 03.04.07, 13:37 Hej, przepraszam, że tak późno odpowiadam. Moje imię w sumie nigdy mi nie przeszkadzało, jedynie właśnie mylono je z Kingą albo Igą. Często musiałam wyraźnie powtarzać, że jestem Inga a nie Kinga. Z drugiej strony usłyszałam dużo komplementów, że noszę piękne, oryginalne imię ) Zobacz Iniu, na mnie nikt nie mówił ani Inusia ani Ineczka - za to rodzina i przyjaciele wymyślili milion innych zdrobnień, które nawet lubię. Jest wiec Ingusia - Gusia, wymyślona przez męza ingutka, koledzy w pracy mówiąc Inguś, a kiedyś ktoś też mawiał Ingunia (nie lubię). Podoba mi się nasze imie w prostej formie. Poza tym na tym forum zawsze polecam je przyszłym mamom pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: witam imienniczkę:))) 03.04.07, 14:25 Ja dobrze znam pewną Ingę, moją córkę lat 3. Co do zdrobnień to znana jest powszechnie jako Isia nigdy Ingusia, czy Inusia. pozdrawiam po długiej nieobecności c Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: witam imienniczkę:))) 03.04.07, 18:32 Witamy, witamy i pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: witam imienniczkę:))) 04.04.07, 08:55 Isia-też fajne, zwłaszcza dla małej dziewczynki chociaż nigdy nie wpadłabym na pomysł takiego zdrabniania próbowałam sobie wyobrazić, jak mówiłabym do swojej córki Ingi i chyba byłaby to jednak Inusia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: witam imienniczkę:))) 04.04.07, 08:52 Ingutka-swietne zdrobnienie, kojarzy mi się z ciągutką na mnie znajomi jeszcze Ina i właśnie Inia mówili (to ostatnie średnio mi się podoba, ale z pewnych względów taki nick musiałam sobie nadać) widziałam, że w Warszawie ilość Ing w 2006 r. sięgnęła 29 czyżby zaczynało się robić popularne to piękne i oryginalne imię?)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: czy jest tu jakaś INGA? IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:17 Znałam jedną Ingę (miałyśmy może po 12 lat) - wtedy bylam totalnie zaskoczona że istnieje takie imię i że nie jest to zdrobnienie od Kingi. Odpowiedz Link Zgłoś