magdas421 12.04.07, 14:54 Proszę,napiszcie co sądzicie o tych imionach.M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klementynka Re: Szymon czy Gabriel? IP: *.acn.waw.pl 12.04.07, 15:15 Jak dla mnie tylko Szymon. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Gabryś 12.04.07, 20:51 jeśli lubisz oryginalne imiona oczywiście. Bo Gabriel nie jest zbyt popularny wsród maluszków , a duuuzo lepsze od bardzo popularnego Szymona Odpowiedz Link Zgłoś
szymala2 Re: Szymon czy Gabriel? 13.04.07, 23:07 Szymon i wcale nie dlatego, że mój mały synek ma tak na imię ) Gabriel wydaje mi się za mało męskie (cokolwiek to znaczy ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Szymon czy Gabriel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:29 Mój mąż uważa, że Gabriel to bardzo męskie imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Szymon czy Gabriel? IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 14.04.07, 09:33 Oba ładne, ale ja wybrałabym Gabriela. Pewnie dlatego, że kojarzy mi się z kolegą ze studiów (trochę się w nim podkochiwała) Super inteligentny, niezwykle przystojny, pracowity i sympatyczny Szymon jest zbyt popularny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War-minka tyczy się Gabriela... IP: 80.48.148.* 14.04.07, 22:15 ...to również piękne imię, lecz tu podzielam opinię szymali2 Gdyby była mowa o dziewczynce- z pewnością głosowałabym na Gabrielę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War-minka Re: tyczy się Gabriela... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 07:10 Racz Gaudencjo zauważyć, ze mój drugi post dotyczył tylko i wyłącznie imienia Gabriel. Stąd drygresja nt. Gabrieli (która mi bardziej się podoba od męskiej wersji tegoż imienia) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: tyczy się Gabriela... 16.04.07, 20:43 Głosować na coś wszakże można dopiero wtedy, kiedy do wyboru są przynajmniej dwa warianty ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War-minka Re: tyczy się Gabriela... IP: 80.48.148.* 16.04.07, 20:48 Gaudencjo, napisałam wyraźnie, iż wspomnienie nt. Gabrieli było wyłącznie dygresją) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joa Re: tyczy się Gabriela... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:25 Ja odwrotnie:chłopcu dałabym na imię Gabriel,dziewczynce-Gabriela raczej nie.Może z powodu popularności żeńskiej formy imienia,a może dlatego,że znam jednego super-Gabrysia i jednego fajnego Gabriela.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altyn Re: Szymon czy Gabriel? IP: *.as.kn.pl 16.04.07, 09:33 My mamy 5- miesięcznego Gabriela. Wszytkim dookoła to imię się podoba i nikogo nie dziwi Synek jest wesołym, gaworzącym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Szymon czy Gabriel? 16.04.07, 20:38 Zdecydowanie Gabriel. Szymon przerażająco popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
waraai Re: Szymon czy Gabriel? 30.04.07, 16:30 Mój synek ma na imię Gabriel. Zdecydowanie nie uważam, aby było niemęskie. Już samo brzmienie ma w sobie niesamowitą moc. Poza tym - imię Gabriel - obliguje. Dziewczynce bym nie dała, bez urazy, brzmi już dla mnie pretensjonalnie. Ale de gustibus. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Szymon czy Gabriel? 04.05.07, 14:23 Matko kochana, Gabrysia jest pretensjonalna ???????? Toż to zwykłe, swojskie imię! Ludzie, Wam się w głowach poprzewraca, od szukania na siłę pretensjonalności w imionach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś