Gość: marcin IP: 83.2.157.* 23.02.09, 10:24 Witam mam problem z motorkiem jest to kawasaki kx250 2t motor mi nie pali zapali dopiero jak odkręce świece i wstrzykne paliwa do cylindra nie wiem co jest gaznik czyściłem prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba_zanetti Re: kawasaki kx 250 problem IP: *.subscribers.sferia.net 23.02.09, 11:13 do sprawdzenia masz następujące rzeczy: dopływ paliwa do gaźnika, ciśnienie sprężania, obsługa samego gaźnika zaś nie polega tylko na czyszczeniu, ale na prawidłowych ustawieniach m. in. poziomu paliwa, czy gdy silnik jest już uruchomiony jest jakaś reakcja na dźwignię ssania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kawasaki kx 250 problem IP: 83.2.157.* 23.02.09, 11:54 paliwo dochodzi do gaznika sprezanie jest napewno niedawno wymieniłem tlok po zamknieciu ssania spada z obrotów czy to moze byc wina swiecy bo jest załozona nie orginalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: kawasaki kx 250 problem IP: *.subscribers.sferia.net 23.02.09, 14:03 jeśli świeca jest niewłaściwej ciepłoty/konstrukcji, to zawsze warto wkręcić zalecaną. W tym przypadku są małe szanse by to była ta przyczyna. A jak kopniesz go kilka razy, i szybko wykręcisz świece to jest sucha, czy wilgotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kawasaki kx 250 problem IP: 83.2.157.* 23.02.09, 19:18 sprawdzałem i jest sucha sciągnełem filtr z gaznika i przytkałem rękom gardziel wtedy silnik się odezwał to znaczy ze nie ciągnie paliwa do cylindra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: kawasaki kx 250 problem IP: *.subscribers.sferia.net 23.02.09, 20:50 no to wiele wyjaśnia, dziwne jest tylko że silnik reaguje na dzwignię ssania, bo to znaczy że ono działa prawidłowo. Nie wiem, może jest jeszcze za niski poziom paliwa- ustawiałeś go wg serwisówki? Być może da sie coś poprawić wzbogacając skład wolnych obrotów śrubą. A może przyczyna jest po prostu w sposobie odpalania- ten gaźnik chyba ma pompkę przyśpieszającą. Można kilkoma ruchami manetki podać większą ilosć paliwa do rozruchu, a potem kopać z zamkniętą/lekko uchyloną przepustnicą. Odpowiedz Link Zgłoś