Gość: Marta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:57 Znam panią o takim imieniu. Bardzo miła i sympatyczna jednaka sama bym tak córki nie nazwała. A jakie wasze odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imie Feniuta?? 18.04.07, 22:29 ...że to typowe zdrobnienie. Np. Heniuta jest zdrobnieniem od Henryki. A czy Feniuta na pewno tak ma na imię w formie podstawowej? Rymut takiej nie wykazuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Imie Feniuta?? 18.04.07, 23:05 Zgodziłabym się z tą teorią. A jako imię podstawowe obstawiałabym Stefanię lub Eufemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Imie Feniuta?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:12 Wydaje mi się że jest to jej cae imię ale jak tylko ją spotkam napewno się zapytam i dam znać na forum. Jestm pewna że nie jest to napewno Stefania gdyż wtedy napewno wszyscy mówili by do neij Stefcia Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imie Feniuta?? 19.04.07, 11:40 Gość portalu: Marta napisał(a): Jestm pewna że nie jest to napewno Stefania gdyż > wtedy napewno wszyscy mówili by do neij Stefcia Nie zgodzę się z Tobą! Równie dobrze mogliby na Stefanię mówić Stenia i Feniuta właśnie. I oczywiście pełnym imieniem - Stefania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Imie Feniuta?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:52 Oczywiscie tak mogłoby być, jednak w moich rejonach używa się Stefcia i Stenia o której zapomniałam. W kazdym razie nigdy nie słyszałam by ktoś o tej pani mówił inaczej niż Feniuta. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Feniuta?? 19.04.07, 18:10 To nie świadczy o tym, że nosi takie imię! Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Imie Feniuta?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:59 Oczywiscie że nie świadczy Na razie nadal nie wiem jak ta pani ma na imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Imie Feniuta?? IP: *.171.60.146.crowley.pl 20.04.07, 14:24 Skojarzenie brzydkie niestety - jak fiut, fiuta Odpowiedz Link Zgłoś