shilla01 10.05.07, 22:56 Co sądzicie o tym imieniu ? Zalicza się do "Kevinowatych" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Edgar 10.05.07, 22:57 Dla mnie z wiadomych względów ostatnio spalone, choć nigdy mi sie nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edgar 10.05.07, 22:59 shilla01 napisała: > ze wzgledu na pewnego pana polityka ? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edgar 10.05.07, 23:00 Zawsze mi się kojarzyło z Poe, czyli pozytywnie. Ostatnio już trochę mniej pozytywnie, ale i tak mam przede wszystkim wniosek, zeby wreszcie wrócić do właściwej formy imienia Przemysław, którą jest Przemysł. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Edgar 11.05.07, 19:03 ale do jakiej grupy można zaliczyć to imię? bo wydaje się być obco brzmiące, z angielska - czy zaliczacie to imię więc do tej samej grupy imion pretensjonalnych co Kewin czy Brajan. Nie jest to absolutnie prowokacja , po prostu chcę wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edgar 11.05.07, 19:10 Edgar jest nadawany w Polsce co najmniej od wczesnego XIX wieku; dlaczego miałby się zaliczać do imion kewinistycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Edgar 11.05.07, 19:26 dlatego, że jest to imię angielskie. I obco brzmiące jak na polskie warunki. Ja bym go nie zaliczyła do "tej"grupy, ale podejrzewałam , że dla niektórych takie właśnie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Edgar 11.05.07, 19:37 Ok,jak sie komus podoba.Dla mnie neutralne.Znam kilku Edgarow,wiec sie i do samego imienia przyzwyczailam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Edgar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:53 aka10 napisała: > Edgarowi blizej do Szekspira niz Kevina Hmm... imię Jessica wymyślił sam Szekspir, a mimo to kewinizm w polskich realiach jej nie ominął. Edgar mnie nie razi, ale też nie poraża. Przemysław Edgar czasami tak Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Edgar 11.05.07, 22:27 Niekewinowate. Moje pierwsze skojarzenie: Wichrowe Wzgórza. Podoba mi się, chociaż z panów na Ed- to najbardziej lubię Edmunda i Edwina. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Edgar 13.05.07, 13:55 Mnie się Edgar bardzo silnie kojarzy z Edgarem Davidsem - piłkarzem. Podobało mi sie zanim nie "poznałam" pana Przemka Ponieważ nigdy wcześniej w PL się z tym imieniem nie spotkałam myślałam, że uznacie je za zagraniczne w pełni. W zasadzie to cieszy mnie , że tak nie jest ale przyznaje , że teraz to już wogóle nie rozumiem tzw "kewinizmu" i jego zasad. Nieważne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edgar 13.05.07, 16:10 Zajrzyj do tek Dworzaczka i wrzuć Edgar, a potem Kewin/Kevin. Może to Ci cokolwiek wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Edgar 13.05.07, 20:23 ja mam zbyt mroczne skojarzenia z Lucja z Lammermoor. Odpowiedz Link Zgłoś