alis82 12.05.07, 12:39 A co sadzicie o imieniu Alma? Zabawne, ale pierwsze dwie litery są od mojego imienia Alicja, a kolejne dwie od imienia mojego narzeczonego - Maciej jestem już po terminie i nadal nie możemy zdecydować się na jedno imię, więc najróżniejsze opcje przychodzą nam do głowy Znacie kogoś o takim imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leni_leni Re: Alma 12.05.07, 13:44 hm... znam tylko delikatesy w warszawskiej Promenadzie o takiej nazwie Imię fajne tylko czy będzie współgrało z nazwiskiem, bo Alma Kowalska brzmi głupio Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alma 12.05.07, 14:17 Jest taka (chyba) Holenderka w Karpaczu, Alma, która prowadzi ośrodek dla buddystów. To bodaj najbardziej znana Alma w Polsce, poza Almą sklepem i Almą Mater. Mnie się to imię wydaje takie trochę bezpłciowe, ale są gorsze imiona ) Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Alma 12.05.07, 15:23 Znam kilka Alm.Alma wystepuje tez w ksiazce "Emil z Lönnebergi",A.Lindgren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Alma IP: 85.234.150.* 12.05.07, 15:21 Alma - to jedno z imion bohaterki pieknej powiesci Josepha Conrada \"Zwyciestwo\". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Alma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:42 takie trochę nijakie, no i to Alma Mater Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Alma 12.05.07, 16:20 Myślę, że to świetny pomysł, ładne imię, fajna historia jego nadania przez Was Podoba mi się ten pomysł, ja bym nazwała tak córeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Alma IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:53 Imię mi się podoba, a u was jeszcze dochodzi fajne zestawienie waszych imion. Jestem za. Skojarzenia z tym imieniem raczej nie są zbyt silne, choć mnie się przypomina Alma DelMar z "Tajemnicy Brokeback mountain" i jakiś sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Alma IP: *.fastres.net 12.05.07, 18:19 "Alma" po hiszpansku znaczy "dusza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Alma IP: *.devs.futuro.pl 12.05.07, 22:41 Pierwsze skojarzenie:Alma Pyziak-siostra Janusza Pyziaka z Jezycjady.Imię mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka urodziła się Amelia! IP: *.mt.pl 21.05.07, 14:36 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=052007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: urodziła się Amelia! 21.05.07, 15:23 Gratulacje, ładnie się udało przeprowadzić połaczenie imienia mamy z imieniem taty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alagodz Re: urodziła się Amelia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 10:42 Mi się Alma bardzo podoba. Aż się dziwię, że takie krótkie, a takie ladne. Odpowiedz Link Zgłoś