guendalina 25.07.07, 16:12 Co sadzicie o tym imieniu? (czytane przez "dż") Jeszcze gdyby ktos mial ochote, to prosilabym o ocene (od 1 do 6) nastepujacych imion: Adelina Anastasia Asia (czyt. azja) Aurelia Clementina Erminia Ilaria Josephine Laila Lavinia Matilde Ylenia Dodam tylko, ze nie mieszkam w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Ginevra 25.07.07, 16:17 Ginevra - 2 Adelina - 6 Anastasia - 5 Asia (czyt. azja) - 1 Aurelia - 6 Clementina - 6 Erminia - 1 Ilaria - 4 Josephine - 6 Laila - 6 Lavinia - 6 Matilde - 3 Ylenia - 1 Odpowiedz Link Zgłoś
nauczycielka_przedszkola Re: Ginevra 25.07.07, 16:19 Ja a propos,od czego zalezy czy imie 'Ginevra" wypowiada sie przez "G" czy przez 'dż" bądż "ż" ". Od rejonu geograficznego????Np w filmach typu historycznego,sredniowiecznego romansu ,niezaleznie od produkcji lektor w Polsce zawsze czyta przez "G". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guendalina Re: Ginevra 26.07.07, 08:53 Mysle, ze wymowa zalezy od jezyka, jaki w danym kraju obowiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Ginevra 25.07.07, 18:29 Adelina- 1 Anastasia-3 Asia (czyt. azja)-1 Aurelia- 6 Clementina- wolę Polską Klementynę Erminia- 1 Ilaria=1 Josephine- 5 Laila- 1 Lavinia-1 Matilde- wolę Matyldę Ylenia-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Ginevra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:15 Witaj. Ginevra - wg mnie takie sobie. Jakos bardziej mi sie widzi czytane przez G. Moja ocena : Adelina - 4 Anastasia - 4 Asia (czyt. azja)-1 Aurelia - 5 Clementina - 5 Erminia - 4 Ilaria - 4 Josephine - 5 Laila - 6 Lavinia - 6 Matilde - 6 Ylenia - 4 Jestem za Lavinią Super Odpowiedz Link Zgłoś
kleine.hexe Re: Ginevra 26.07.07, 13:34 Adelina - 6 Anastasia - 6 Asia (czyt. azja) - 2 Aurelia - 5 Clementina - 4 Erminia - 4 Ilaria - 4 Josephine - 1 Laila - 6 Lavinia - 6 Matilde - 2 Ylenia - 6 Ginevra srednio mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Ginevra 26.07.07, 13:55 Ginevra ma dla mnie tę wadę, że za bardzo kojarzy się z królem Arturem i właściwie niczym więcej. Brzmieniowo tak średnio ja odbieram. Pozostałe > Adelina - 6 > Anastasia - 1 > Asia (czyt. azja) - 2 > Aurelia - 3 > Clementina - 4 > Erminia - 4 > Ilaria - 1 > Josephine - 2 > Laila - 1 > Lavinia - 5 > Matilde - 2 > Ylenia - 5 Z podanych wybrałabym Adelinę, ale to zupełnie zrozumiałe, zważywszy, że mam córkę Adelę, zdrabnianą m.in. do Adelinki Lavinia i Ylenia jak dla mnie też super. Odpowiedz Link Zgłoś