nati_28 26.07.07, 00:28 Bardzo podoba mi się imię hiszpańskiej infantki Leonor. Odpowiednik polski Leonora też brzmi bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veranillo Re: Leonor, Leonora 26.07.07, 08:29 Też bardzo podoba mi się imię Leonora. Eleonora już mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Leonor, Leonora 26.07.07, 10:17 Znam jedną, bardzo sympatyczną panią Eleonorę, na którą mówi się Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Leonor, Leonora IP: *.uznam.net.pl 26.07.07, 10:22 aby tylko nie Lonia . Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Leonor, Leonora 26.07.07, 12:36 nati, ale czy na pewno istnieje takie imie jak Leonora w Polsce? A nie tylko w formie Eleonora? Bardzo mi się podoba Leonorka, nawet bardziej od Eleonory brzmieniowo Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Leonor, Leonora 26.07.07, 12:58 Moim zdaniem Leonora jest niepoprawna po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Leonor, Leonora 26.07.07, 13:39 Właśnie nie wiem czy takowe imię istnieje w Posce. Trzeba by zapytać bardziej zorientowanych w tamacie. Jednak bardzo mi się to imię podoba, a Eleonora kojarzy mi się z Elą, bo tak też pewnie jest zdrabniania, a imienia Ela nie lubię z osobistych względów. Natomiast Leonora cudownie. Tylko jak zdrabniać, może Leoncia, Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leonor, Leonora 26.07.07, 23:45 Po polsku raczej tylko Eleonora, do której oczywiscie można mówić Leonora, Leonor itd. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Leonor, Leonora 27.07.07, 00:14 A mnie ani Leonora, ani Eleonora nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Leonor, Leonora 27.07.07, 22:01 mnie tez sie bardzo podoba to imie niemniej wydaje mi sie,ze odpowiednikiem polskim jest jednak Eleonora... Odpowiedz Link Zgłoś