Gość: Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 14:10 Dzieciaczki z weekendowego wydania Dziennika Bałtyckiego. Dziewczynki: Amelia -5 Julia - 5 Wiktoria - 4 Zuzanna -3 Karolina -2 Matylda - 2 Anna -2 Bianka - 2 Aleksandra -2 Lena - 2 Zofia - 2 Oliwia -2 Maja - 2 Nikola -2 Aurelia Agnieszka Iza Izabella Iga Kinga Katarzyna Karina Marianna Marta Maria Michalina Martyna Malwina Natalia Nikol Natasza Nadia Paulina Patrycja Weronika Chłopcy: Kacper -5 Filip - 4 Oskar - 4 Maciej - 3 Aleksander -3 Jan- 3 Bartosz -3 Krzysztof - 3 Szymon - 3 Kuba - 2 (Jakub??) Patryk -2 Oliwier -2 Mateusz - 2 Wojciech - 2 Antoni - 2 Nikodem - 2 Karol - 2 Stanisław -2 Adam Arkadiusz Adrian Daniel Fabian Hubert Iwo Juliusz Jędrzej Jerzy Konstanty Kajetan Kamil Mikołaj Marcel Marcin Norbert Piotr Radosław Sebastian Wiktor Witold Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
das.krokodil Re: WnŚ Trójmiasto 25-26.08. 30.08.07, 14:30 Czołówka ścisła bez zmian widzę ;/ Aż nudne, patrzeć wciąż na te same imiona Cieszy mnie Konstanty, Kajetan, Juliusz, Jedrzej i Jerzy. Z dziewczęcych imion: Marianna i Michalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: WnŚ Trójmiasto 25-26.08. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 16:56 Konstanty, Konstanty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: WnŚ Trójmiasto 25-26.08. IP: *.centertel.pl 30.08.07, 19:46 Kiedy czytam te wszystkie statystyki zastanawiam się czemu 13 lat temu dałam synkowi na imię Szymon, podobało mi się od połowy podstawówki i w życiu nie uwierzyłabym,że stanie się tak popularne. Zastanawiam się czy jak młodszy dobije do trzynastych urodzin to jego imię też będzie takie topowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pontec Re: WnŚ Trójmiasto 25-26.08. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 21:28 Ogromnie przypadła mi do gustu Aurelia, podobna brzmieniowo do Amelii, a mnie popularna. Jak ją zdrabniać? Wśród chłopców zachwycają mnie Jędrzej i Witold - imiona na sczycie mojej listy dla synka (ewentualnego). Na razie "niańczę" moją kochaną Alusię, która miała być Emilką, Amelką, Melanią, Idusią, na Alicji się zakończywszy. Pokrętne są losy nadawania imion, zdecydowania się ostatecznego, wiele czynników na to wpływa. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Trójmiasto 25-26.08. 30.08.07, 23:27 2 Matyldy, 2 Bianki, Aurelia, Marianna, Michalina, Malwina, Jędrzej, Juliusz, Konstanty, Jerzy, Radosław - sporo ciekawych imion! Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: WnŚ Trójmiasto 25-26.08. 31.08.07, 08:57 Aurelia zdrobniale to Aurelka, to Au czasem w wymowie skraca się do o (Orelka), w "Misiu" jest drukowana w odcinkach historia królewny Aurelki oraz królewicza Emeryka (ulubiona bajka mojej córki), a u Musierowicz jest Aurelia vel Genowefa Bombke, którą babcia nazywa właśnie Orelką, a mama nie umie imienia córki zdrobnić (z czego wynikają same kłopoty...) Najbardziej podobają mi się Aurelia, Marianna oraz Konstanty, Jędrzej i Jerzy. Sporo ładnych imion! A Nikol to ta czy ten? (złośliwie pytam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Drugie imionka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:57 Przedstawiam imionka drugie: Julia Anna Amelia Danuta Kacper Maksymilian Wiktor Krzysztof Bartosz Dominik Julia Magdalena Nikol Weronika Radosław Cezary (czyzby od Pazurów?) Arkadiusz Krzysztof Anna Maria Kinga Wiktoria Wojciech Michał Norbert Krystian Aurelia Kalina Wiktoria Angelika Bartosz Ryszard I ciekawostka - Maja ma na nazwisko Pszczółkowska . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Drugie imionka 31.08.07, 23:28 Gość portalu: Dee napisał(a): > > I ciekawostka - Maja ma na nazwisko Pszczółkowska . > Moim zdaniem to już przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Drugie imionka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:53 Abielko, mysle podobnie. Maja Pszczółkowska brzmi juz strasznie infantylnie, przesada na calego. lecz cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś