goralica 07.09.07, 20:29 co Wy na to??będzie pasowało do Igora?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: nowa opcja Jerzy 07.09.07, 21:39 Świetne! I pasuje jak najbardziej. Bardzo lubię zdrobnienie Jerzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: nowa opcja Jerzy 07.09.07, 23:46 Super bardzo podoba mi sie to imię, szczególnie ze zdrobnieniem Jerzyk Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: nowa opcja Jerzy 08.09.07, 14:19 Bardzo lubię to imię . Miłe skojarzenia i miłe zdrobnienie - Jerzyk . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: nowa opcja Jerzy IP: *.nat.tvk.wroc.pl 08.09.07, 23:30 Imię świetne i super pasuje do Igora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: nowa opcja Jerzy IP: *.smrw.lodz.pl 09.09.07, 11:22 Bardzo mi się podoba,zwłaszcza zdrobnienie Jurek brzmi podobnie do Julka,również zadziornie Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: nowa opcja Jerzy 09.09.07, 11:46 Bardzo ladne i dostojne imie. Zdrobnienie Jerzyk fantastyczne Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: nowa opcja Jerzy 09.09.07, 19:21 Jerzy i Igor to dla mnie jedno imię, tylko w dwóch wersjach językowych. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: nowa opcja Jerzy 09.09.07, 20:12 agnieszka_azj napisała: > Jerzy i Igor to dla mnie jedno imię, tylko w dwóch wersjach > językowych. Mogłabyś to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: nowa opcja Jerzy 09.09.07, 21:35 abiela napisała: > agnieszka_azj napisała: > > > Jerzy i Igor to dla mnie jedno imię, tylko w dwóch wersjach > > językowych. > > Mogłabyś to wyjaśnić? Zdaje się, że dałam plamę Byłam przekonana, że Igor jest rosyjską wersją imienia Jerzy, ale Wikipedia tego nie potwierdziła. Moje przekonanie wzięło się stąd, że Igor Newerly, po ucieczce z ZSRR do Polski w latach dwudziestych uzywał imienia Jerzy. Do Igora wrócił po wojnie po pod tym imieniem funkcjonował w obozie koncentracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: nowa opcja Jerzy 09.09.07, 22:10 agnieszka_azj napisała: > Byłam przekonana, że Igor jest rosyjską wersją imienia Jerzy, ale > Wikipedia tego nie potwierdziła. Igor pochodzi od Ingvara. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: nowa opcja Jerzy 09.09.07, 21:32 Jerzy i Jegor to to samo imię, tylko w dwóch wersjach językowych. Jerzy i Igor natomiast to dwa zupełnie różne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodził się Tymon! 26.09.07, 18:14 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=092007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: urodził się Tymon! 29.09.07, 10:57 Świetne! Gratuluję serdecznie )) Odpowiedz Link Zgłoś