Gość: Tymianek21 IP: *.chello.pl 16.10.07, 12:41 Cześć!W sobote w parku usłyszałam jak pani woła do 3-4 letniej dziewczynki :Fiorelka. Tak mnie to zaskoczyło, ze myślałam ze sie przesłyszałam. Mój mąz mi powiedział ze to nie mozliwe i to chyba byla Aurelka. Ale spotkalismy ich w niedziele i upewniłam się ze to jednak Fiorella! Dla mnie brzmi to równie egzotycznie jak Fiona ze Shreka! No i oczywiscie znowu spotkalismy kolejnego Tymka -nie dosć ze jednego w sobotę to drugi wyskoczył w niedzielę (siostra Kaja). Tak więc w Szczecienie plaga Tymków (w tym mój) i Fiorella. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Fiorella 16.10.07, 12:47 Fiorella mi się nie podoba. Rzeczywiście, robi się dużo Tymków (u mnie chyba jeszcze nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay A propos Tymka 16.10.07, 12:54 Ja w zeszłym tygodniu widziałam mamusię z chłopczykiem chłpczyk nie chciał Wrcać do domu izastrajkował na ławce. Mama go wołała:" chodź synku, chodź, no chooodź!" a synek nić. Wobec tego mama mu zagroziła:"bo będę do Ciebie mowiła-Tymku!" Wobec takiej groźby mały ruszył z kopyta,widac tego zdrobnienia nie lubił. Ubawiło mnie to A Fiorella to zdaje się,ze kiedys taki serial był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymianek21 Re: A propos Tymka IP: *.chello.pl 16.10.07, 12:57 Od razu poszukałam tego imienia w wyszukiwarce i był serial wenezuelski z tym imieniem!Czyli to Isaura naszych czasów! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A propos Tymka 16.10.07, 13:00 Hmm, a ja znam chłopaka, który marzy o córce Milagros. Do bardzo polskiego, niezbyt urodziwego nazwiska (w stylu Warchoł). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A propos Tymka 16.10.07, 12:58 Mnie tak straszono "Oleńką" i "Laleńką". Działało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: A propos Tymka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:00 Była kiedys telenowela wlasnie o tytule "Fiorella", argentyńska chyba, wiec moze pomysl na imie stąd wlasnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymianek21 Re: Fiorella IP: *.chello.pl 16.10.07, 12:55 No ale przynajmniej jej mama raczej nie spotka kolejnych Fiorel. Bo Tymków u nas pełno! Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Fiorella 16.10.07, 14:25 Pasowałoby nieźle do włoskiego lub hiszpańskiego nazwiska i w tym kontekście bardzo by mi się podobało. Fiore to kwiat po włosku. W kontekście polskim - raczej jak...przysłowiowy kwiatek do kożucha, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Fiorella 17.10.07, 19:56 A ile lat ma ta mała. Serial był emitowany jakieś 6-7 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Fiorella 17.10.07, 20:43 Jako imie mi sie bardzo podoba, nie wiem jak razem z nazwiskiem /nawet sama rozwazalam nadanie/ - chociaz nienawidzilam tego serialu, bo na wakacjach ciotki i kuzynki to namietnie ogladaly i przymusowo bylam osluchana z serialem - bo to jakos w porze sniadaniowej szlo, albo kolacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś