zaga25 25.10.07, 17:52 Nie wiem czy to będzie braciszek, czy siostrzyczka ale chciałabym, żeby pasowało. Nie mam żadnego pomysłu ale nie chcę tradycyjnych imion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Rodzeństwo dla Samuela 25.10.07, 17:56 Samuel i Jeremi Samuel i Micheasz Samuel i Zachary Samuel i Noemi Samuel i Abigail Samuel i Celia Czy spodobała Ci się któraś z moich propozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Rodzeństwo dla Samuela 25.10.07, 18:01 Samuel i Aaron Samuel i Rebeka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Rodzeństwo dla Samuela 25.10.07, 18:14 Do swoich propozycji dorzucam Emmę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Rodzeństwo dla Samuela 25.10.07, 18:11 Ja bym dała Ewa - bardzo czytelny i przejrzysty zestaw.Ewentualnie Sara. A chłopcu - Jeremiasz, Szczepan, Daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: Rodzeństwo dla Samuela 25.10.07, 19:03 Dzięki dziewczyny. Teraz to dopiero mam dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Rodzeństwo dla Samuela 25.10.07, 19:51 Mogę ci dorzucić jeszcze trochę biblijnych imion, jak masz dużo czasu ) A Samuel - cudne imię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.10.07, 20:25 Beniamin Dawid Jeremiasz Sara Estera Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:25 Jeremi, Zachariasz, Micheasz, Jeremiasz, Zachary, Jordan, Jonasz, Tobiasz, Micheasz Abigail, Dalila, Lea, Miriam, Noemi, Tabita, Tomaida Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Rodzeństwo dla Samuela 25.10.07, 22:04 Samuel i Nataniel Samuel i Jonasz Samuel i Kasjan Samuel i Milan Samuel i Oktawian Samuel i Noel Samuel i Noelia Samuel i Noemi Samuel i Sara Samuel i Nastazja (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavender_mommy Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.dsl.ipltin.sbcglobal.net 26.10.07, 00:19 Zaprzyjazniona rodzina ma 3 synow - Izzak, Samuel i Ezra. (kraj - usa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 08:29 Witaj. Moje propozycje: Nataniel Beniamin Jeremi Estera Magdalena Rebeka Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Rodzeństwo dla Samuela 26.10.07, 10:55 Ja tez mam synka Samuela.Ale moje drugie dziecie ma byc dziewczynka i tez mam duzy dylemat co do wyboru imienia.Z tym ,ze w moim przypadku nie musi to byc imie pasujace koniecznie do Samuela.Moj typ,toALOMEA-moje ulubione imie, choc sama go nie dam,bo okrutnie nieakceptowane w mojej rodzinie i wsrod znajomych.Zreszta Samuel tez sie na poczatku nie podobal,ale jakos sie przyzwyczaili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:04 Samuel i Salomea ? _ odradzałabym ze wzgledu na to ,ze te imiona są strasznie podobne do siebie. Są sliczne, ale nie dobieralabym Salomei do Samuela. To przeciez moze sie mylic, zwlaszcza osobom starszym. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: Rodzeństwo dla Samuela 26.10.07, 11:14 A mi do Samuela bardzo pasuje Aurelia. Co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:28 Mnie sie podoba Aurelia i pasuje do Samuela Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: Rodzeństwo dla Samuela 26.10.07, 21:05 Aurelia śliczne. A Nataniela ma moja siostra. A jakie są zdrobnienia dla Aurelii? Nie wiem czy dobrze napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: Rodzeństwo dla Samuela 26.10.07, 21:08 Od początku wiedzieliśmy, że będzie Samuel. To tak jak w tej przypowieści. Miała być też Estera, ale odkąd zaczęłam pracować w szkole to u nas wszystkie Estery to straszne łobuziary. Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: Rodzeństwo dla Samuela 26.10.07, 21:31 Ja sie spodziewam maluszka w kwietniu i jak bedzie chlopak to dostanie imiona Samuel Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.smrw.lodz.pl 03.01.08, 01:01 Może Kasjan albo Kajetan ? Buziaczki luna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 15:57 Ja dla dziewczynki wybralabym Lea- zreszta moja corcia, siostra Samuela tak się bedzie nazywac, podoba Ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Rodzeństwo dla Samuela 03.01.08, 18:59 Samuel i Paula Samuel i Judyta Samuel i Jeremiasz Samuel i Izaak Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Rodzeństwo dla Samuela 03.01.08, 19:02 Jestem za Zacharym i Aurelią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajs Re: Rodzeństwo dla Samuela IP: *.chello.pl 03.01.08, 20:50 Zdrobnienia do Aurelii: Aurelcia,Aurelka, Lelka, Lelunia Odpowiedz Link Zgłoś