ika1 26.10.07, 12:25 Przeczytalam w poscie "rodzenstwo dla Samuela",ze jednym z Waszych pasujacych typow do imienia Samuel ,to Noelia.Szukalam tego imienia w kalendarzu i nie moglam odnalezc.Moj maz mowi,ze Noel,to po francusku Mikolaj,czy to prawda?W takim razie,co by znaczyla Noelia? Czy to dobrze odbierane imie?Szczegolnie jego odbior interesuje mnie w Niemczech,choc wiem,ze tutaj nikogo i tak nic nie dziwi,ale czy to imie po trosze nie jest zaliczane do imion typu:Vanessa i czy nazbyt "nieoklepane"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka_19 Re: Noelia? 26.10.07, 13:23 to chyba była nawet moja propozycja, mój narzeczony jest Holendrem imię Noelia (Noela) w Holandii jest dość popularne w Polsce z tego co wiem mniej, ale nie wydaje mi się aby mogłoby być ono kojarzone z imionami typu Vanessa Noelia - imię żeńskie, prawdopodobnie pochodzenia hiszpańskiego, o znaczeniu tożsamym z imieniem Natalia. Noelia obchodzi imieniny 24 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Noelia? 26.10.07, 22:48 Po polsku jest to Natalia. Nie jestem zwolenniczką tego imienia, w odróżnieniu od części osób na forum, bo IMO jest to zbędne wprowadzanie imienia, które ma już swój odpowiednik w polszczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Noelia? 22.03.08, 22:09 A ja chyba wiem skąd skojarzenie z Mikołajem. Noel to po francusku Boże Narodzenie - a stąd niedaleko do św. Mikołaja. Ale męskim odpowiednikiem Noelii jest Noel. Mi, ze względu na świąteczne skojarzenie, to imię jakoś nie pasuje, chociaż sam dźwięk, przyznaję, śliczny. Odpowiedz Link Zgłoś