Dodaj do ulubionych

Wiktor czy Mikolaj??

IP: *.gprs.plus.pl 29.10.07, 09:42
Za miesiac urodzi sie nasz syneksmileJakie imie wybralibyscie Wiktor czy Mikolaj??
Obserwuj wątek
    • Gość: Dee Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:52
      Ogólnie to zupełnie inne,ale z tych dwóch zdecydowanie Mikołaj.
    • olianka Re: Wiktor czy Mikolaj?? 29.10.07, 10:55
      Zdecydowanie Mikołaj.
    • Gość: lilija Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:20
      Mikołaj, Wiktor zupełnie mi się nie podoba.
      • tami46 Re: Wiktor czy Mikolaj?? 29.10.07, 12:30
        Z tych dwóch to Mikołaj.
        • Gość: szyszunia Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.10.07, 12:47
          Widze ze Wiktor Wam sie zupelnie nie podobatongue_out A u nas wlasnie to imie jest
          narazie na pierwszym miejscu wink Uwazam ze to takie "silne i meskie"
          imie...Jedyny problem to jego zdrobnienia dla dziecka...
          • Gość: mmaupa Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.oxfd.cable.ntl.com 29.10.07, 13:14
            Wiktor! Tez uwazam za bardzo meskie i piekne imie.

Mikolaj jako dziecko bedzie pozbawiony dodatkowych prezentow na imieniny
            (mikolajki). Bedzie bardzo z tego powodu niezadowolony przez pierwsze 10 lat -
            mowie z doswiadczenia, bo mam urodziny 8 grudnia i zawsze dostawalam prezenty
            hurtowo.

Mam kuzyna Wiktora - rodzina mowi na niego Wikus, Wiktorek, Torek.
            • Gość: aga Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.autocom.pl 29.10.07, 13:21
              Dzieciak kuzynki ma na imię Wiktor. Zdrabniają go Wiki albo Wiktorek. Jest
              przefajnym dzieciakiem wink Za to z Mikołajem mam same złe skojarzenia. pozdarwiam
              • Gość: Dee Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 13:39
                Nie powiem,zeby Wiktor mi sie nie podobal, ale po prostu Mikołajek
                wg mnie sympatyczniejszy smile
                • Gość: makowa_panienka Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 29.10.07, 15:27
                  Z wymienionych - Mikołaj. Ponieważ Wiktor jest już chyba dość
                  popularny może spodoba się wam Wit?
                  • Gość: Monika Mikołaj zdecydowanie ! ;) IP: *.fdk.airbites.pl 29.10.07, 16:15
                    To śliczne imię wink
    • veranillo Re: Wiktor czy Mikolaj?? 29.10.07, 16:14
      Mnie osobiście bardziej podoba się Wiktor.
      • Gość: mala Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 21:12
        Wiktor .
    • gaudencja Re: Wiktor czy Mikolaj?? 29.10.07, 21:15
      Dla własnego dziecka wybrałabym z tych dwóch imion - Wiktora.
      • Gość: szyszunia Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.gprs.plus.pl 30.10.07, 13:36
        Dziekuje za opiniesmile
        Ciesze sie ze choc kilku osob podoba sie imie Wiktor,bo juz sie balam ze mam
        jakis wypaczony gust...smileZastanawiamy sie tez nad wyborem sposobu pisania tego
        imienia Wiktor czy Viktor...hmmm...a wogole moze zgadzaja sie w urzedzie na
        imiona z "V"??
        • olianka Re: Wiktor czy Mikolaj?? 30.10.07, 13:43
          Gość portalu: szyszunia napisał(a):

> Dziekuje za opiniesmile
          > Ciesze sie ze choc kilku osob podoba sie imie Wiktor,bo juz sie balam ze mam
          > jakis wypaczony gust...smileZastanawiamy sie tez nad wyborem sposobu pisania tego
          > imienia Wiktor czy Viktor...hmmm...a wogole moze zgadzaja sie w urzedzie na
          > imiona z "V"??

W polskim alfabecie nie ma litery v i jeżeli jesteście Polakami, to nie widzę
          powodu do takiego zapisu.
          • Gość: Dee Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 13:46
            Tylko nie przez "V" !!!Co to za moda z tym "v"? Mamy przeciez "w" ,
            a imie Wiktor w Polsce jest pisane przez "W" i tak jest ladnie.
        • gaudencja Re: Wiktor czy Mikolaj?? 30.10.07, 19:01
          Zdecydowanie Wiktor, a jeśli miałby być Viktor, to sto razy lepszy
          byłby Mikołaj.
    • ariana1 Wiktor 30.10.07, 14:49
      przez "W". Inaczej narobicie własnemu dziecku i sobie kłopotów przez
      tłumaczenie wszędzie (począwszy od przychodni i przedszkola), że to
      nie WIKTOR. tylko VIKTOR. Koszmar!
    • krimhilda Re: Wiktor czy Mikolaj?? 30.10.07, 16:32
      Mikolaj
    • dorcia_j Re: Wiktor czy Mikolaj?? 30.10.07, 17:05
      Wiktor (a na drugie może być Mikołaj) smile)
      • mal_art Re: Wiktor czy Mikolaj?? 30.10.07, 18:16
        Mikołaj kojarzy mi sie sympatycznie z "Mikołajkiem" książkowym. Wiktor... jakoś
        nie przepadam. Ale nie uważam tego imienia za oznakę jakiegoś spaczonego gustu
        rodziców wink tylko po prostu mi nie podchodzi.
        Wybieraj, jak Ci serce dyktuje! Ale namawiam do polskiej pisowni, chyba, że
        mieszkacie za granicą i taka pisownia byłaby kłopotliwa. Zresztą w Polsce
        niewielkie są szanse na rejestrację Viktora przez V w USC.
        • Gość: szyszunia Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.10.07, 19:41
          Dziekuje za opniesmile Mieszkamy w Polsce, nie upieram sie przy "V", tak sie tylko
          chcialam dowiedziec bo z tego co pamietam to jakies 3 lata temu moja kuzynka
          dala corce na imie Veronika...
          U nas Wiktor bedzie przez "W" zwlaszcza ze drugie imie jaie wybralismy to Jan
          wiec chyba "V" w takim zestawieniu nie wygladaloby dobrzesmile

Imie Mikolaj tez bardzo nam sie podoba, ma duzo fajnych zdrobnien smile ale z kolei
          mam wrazenie ze to takie imie dla romantycznego i delikatnego chlopcatongue_out
          (oczywiscie to tylko takie moje skojarzenie).Natomiast Wiktor kojarzy mi sie z
          silnym i twardym mezczyzna smile

• Gość: lilija Re: Wiktor czy Mikolaj?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:06
            Imię Mikołaj kojarzy mi się z kimś wesołym, fajnym. A imię Wiktor z
            traktorem - dlatego wybrałabym Mikołaja wink
            • mal_art Re: Wiktor czy Mikolaj?? 31.10.07, 13:14
              "Skojarzenia są obrazem duszy" wink
              Wiktor Jan bardzo ładnie, naprawde pasują. Jeśli bardziej "czujesz", że to
              Wiktor, to się nie zastanawiaj. Mi się z kolei kojarzy, że Ty chciałabyś mieć
              syna-"twardziela" a nie "mięczaka" i dlatego bardziej pasuje Ci takie bardzo
              męskie imię. Niech mu się dobrze nosi!
    • ariana1 Re: Wiktor czy Mikolaj?? 31.10.07, 14:37
      Wiktor Jan - dla mnie jest OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.