Gość: bzdeta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.07, 21:39 Viola - Prosze podzielcie sie waszymi odczuciami/skojarzeniami na temat tego szekspirowskiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka_19 Re: prosze o opinie na temat imienia Viola 14.12.07, 21:47 Viola,Violetta, Wioleta, czy tez Wioletta - to imię raczej nie dla mnie, odbieram je źle i to nie przez samo imię które w niczym mi nie przeszkadza, ale nosi je osoba której nie darze wielka sympatia a to ma niestety wpływ na opinie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prosze o opinie na temat imienia Viola 14.12.07, 23:50 Nawet za granicą w tej pisowni mi nie odpowiada. Wiola natomiast rzeczywiście kojarzy mi się szekspirowsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: prosze o opinie na temat imienia Viola IP: *.pronet.lublin.pl 15.12.07, 18:00 Viola. sorry, ale bardzo mi się nie podaba. Wioletta, sylawia. Dwa imiona, które kojarzą mi się z głupimi dzieczynami. Każda sylwia i wiola, kóra znałam madroscia nie grzeszyły. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: prosze o opinie na temat imienia Viola 15.12.07, 20:15 W żadnej formie nie nalezy do moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Viola 15.12.07, 21:22 Imion Wioletta, Wioleta faktycznie nie lubię, ale Viola, zwłaszcza w niemieckiej wymowie, nawet mi się podoba. Sama jestem tym zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Viola 16.12.07, 19:51 Ja też nie lubię Wioleta/ Wioletta, natomiast Wiola bardzo do mnie przemawia i nijak nie rozumiem tego, ze nie jest uznawane u nas w urzędach. M. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Viola 16.12.07, 21:01 Kojarzy mi się ze słowem voila i z imieniem Wioleta/Violetta/Wioletta za którym nie przepadam.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Viola 16.12.07, 22:12 hovawartka napisała: > Ja też nie lubię Wioleta/ Wioletta, natomiast Wiola bardzo do mnie > przemawia i nijak nie rozumiem tego, ze nie jest uznawane u nas w > urzędach. Są silne argumenty za; myślę, że dałoby się je przeforsować. Odpowiedz Link Zgłoś
sylal Re: prosze o opinie na temat imienia Viola 17.12.07, 18:46 eeeetam najgłupsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: prosze o opinie na temat imienia Viola IP: *.dsl.club-internet.fr 18.12.07, 18:25 Mam podobne wrazenie Do kompletu dorzuce Mariole/Jolante. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: prosze o opinie na temat imienia Viola 18.12.07, 12:29 W języku polskim nie istnieje litera V. To po pierwsze. Po drugie, jeśli już, to zgodnie z polskimi normami językowymi należałoby wówczas to imię czytać "Fiola". Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: prosze o opinie na temat imienia Viola 18.12.07, 18:39 Od kiedy v po polsku czytamy jako f??? Odpowiedz Link Zgłoś