dziewczynka_bez_zapalek Re: czwarte dziecko i lista imion męża 19.02.08, 19:52 Szczepan Ewaryst Stefan Radomił Gerard Bogusz Edward Wit Benedykt Miron Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: czwarte dziecko i lista imion męża 20.02.08, 15:17 a Lubomir? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: czwarte dziecko i lista imion męża IP: *.acn.waw.pl 21.02.08, 16:16 Edward jest na mojej liscie, ale maz nie chce (a ja bym jeszcze bardzoej wolala EdmundA...) Stefana moze by rozwazyl, bo to imie jego sp. ojca. Wit jest zdrobnieniem,w iec odpada, a Witolda nie chce maz (on w ogole nic nie chce ) Benedykt nie, Miron nie, i na zadne slowianskie si enie zgodzi (probowalam przepchac Bogumila...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polKa Re: czwarte dziecko i lista imion męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 02:38 jak się pojawi to 'zobaczycie' które pasuje do dzieciaka obecnie jest coraz większa tolerancja, więc nadaj takie jakie czujesz w mojej rodzinie prawie nie ma imion pospolitych,dziadkowie, babcie, ciotki, wujkowie: Bona (od Bonawentury), Wana (Wanda), Cena (Cecylia), Mina (Irmina), Daria, Józefina, brat Tyberiusz, przy drugim były wielomiesięczne namysły i rodzinne przepychanki - Janek, Rajmund, Oktawiusz, Oktawian. Mama obawiała się 2 ostatnich, zbyt 'rzymskich', stanęło na Wiktorze Rajmundzie - cudnie!!! życząc trafnych wyborów p~am Daria-Oktawia (w zamysłach i pierwszych miesiącach życia Karolina, brrr 5 miałam w klasie ) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_mao Re: czwarte dziecko i lista imion męża 21.02.08, 22:58 Co ten mąż tak się nie zgadza na kolejne propozycje? On zaraz wyciągnie jakiegoś asa z rękawa)) i nas tutaj zaskoczysz piękną propozycją z Jego strony. Chciałam tylko rzucić szybciutko: ten Edmund to dobry pomysł IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: czwarte dziecko i lista imion męża 22.02.08, 19:17 po przeczytaniu calego wacika mam takie propozycje (uprzedam ze nie jestem zwolenniczka zdrabniania imion) Teobald Bogdan Ernest Ewaryst Erwin Tristan Ksawery Rudolf Seweryn Tytus Wilhelm a poza tym znam fajnego Rolanda a tak w ogole to zycze slicznej Aurory (przepiekne imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta a Jurand...? IP: *.acn.waw.pl 24.02.08, 08:55 Podoba się wam? Nie jest zbyt odważne? Pasuje do reszty? Bo to zaczęło za mna chodzić i mąż się zgodził, choc narzeka na brak świętego... Trzeba by wymysleć jakiegoś dobrego świetego na drugie... Jurand Antoni? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: a Jurand...? 24.02.08, 11:04 Spotkałam kiedyś Juranda i wyglądał na zadowolonego. Dom imion Twoich dzieci IMO pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Jurand...? 03.03.08, 20:39 Jurand jak najbardziej, a już chciałam głosować jednak za Teobaldem. Bo choć Józef pasuje Wam do nazwiska doskonale, to jednak byłabym nieco zawiedziona, gdybyście się an niego zdecydowali. A moze na Jozafata? Na Aleksandra w żadnym razie! Można przyjąć, że patronem Juranda jest jakiś św. Arnold, w końcu Jurand to przerobiony Jarand, czyli średniowieczny Arnold. Odpowiedz Link Zgłoś