aula27 11.02.08, 14:49 Jestem na etapie marzenia o drugiej córci, w związku z czym namówiłam męża, żeby wybrał z książki imion imiona żeńskich, które mu się podobają. Nasza 5-latka to Liliana, mieszkamy w Londynie, więc szukamy imienia uniwersalnego. Ku mojemu zdumieniu mąż wybrał imiona typu: Greta, Henrietta, Julita, Marietta. Anglicy na imię Greta reagują pozytywnie, a jak jest w Polsce? Nie jest to imię pretensjonalne? Co myslicie o tych imionach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Greta, Henrietta... 11.02.08, 14:51 Imiona wybrane przez męża nie należą do moich ulubionych. Greta jest dla mnie zdrobnieniem Małgorzaty. Na pewno odrzuciłabym Marietę. Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: Greta, Henrietta... 11.02.08, 15:04 Mnie też imiona tak srednio się podobają. Ja bardzo lubię imiona takie jak: Stella, Róża, Olimpia, Ligia, Apolonia. Ale na te on się krzywi. Doradźcie cos, tak już na przyszłosc. Nazwisko krótkie, na "G". Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Greta, Henrietta... 11.02.08, 15:11 Twoje propozycje podobają mi się dużo bardziej. Hmm, trudno coś radzić, skoro wasze propozycje tak bardzo odbiegają od siebie. Może Dalia? Odpowiedz Link Zgłoś