joannamichal 22.08.03, 16:29 Mam jeszcze miesiac do porodu i wciąż niewiem jak nazwac swoją córeczkę. Ponoc w imieniu powinna być literka R. Czy ktoś wie dlaczego. Może pomożecie znależć mi jakies ładne, mało popularne imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: imie dla dziewczynki 22.08.03, 17:20 Czesc ! Moze Klara Laura Marika Kornelia Mirella Maria Marta Marita Kira Romualda Nic wiecej nie przychodzi mi do glowy.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: imie dla dziewczynki 24.08.03, 23:14 Przepraszam Cię bardzo mocno za takie skojarzenie, ale słyszałam o tym, że imię dla pieska powinno zawierać literkę R żeby szybko nauczył się na nie reagować, ale mogę się mylić więc z góry przepraszam. Co do imion mnie bardzo podoba się Maja Kaja Olga Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imie dla dziewczynki 25.08.03, 13:31 A o co chodzi z tym "r"? Pierwsze słyszę? Moja cioteczna bratanica ma aż 2 "r" w imieniu - Roberta i stanowi to nie lada problem dla jej taty , który ma wadę wymowy, właśnie reranie. A wracając do tematu, proponuję imię Ariana Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: imie dla dziewczynki 26.01.04, 17:36 KObiety które mają literę R ale w środku w imieniu są bardziej stanowcze, nie podają się itd. są silne. A więc Karolina, Krystyna, Marta, Dorota itd. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: imie dla dziewczynki 26.08.03, 10:24 Mi się podoba: Marika Emilia Nadia Lilianna Blanka Marita Marcelina Malwina Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smiala1 Re: imie dla dziewczynki 26.08.03, 10:24 hej, ja mam problemy z wybraniem imienia dla chlopca, ale dla dziweczynki mam pare propozycji - moze pomoze (moja lista, z ktorej sama bede wybierac, jesli bedzie baby-gril) Jocelyn Lea Rhea Gracy Vanessa Jacqueline Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: imie dla dziewczynki 27.08.03, 13:46 smiala1 napisała: > Jocelyn > Lea > Rhea > Gracy > Vanessa > Jacqueline A przepraszam, to w Polsce chcesz tak nazwać dziecko? Bo wydaje mi się, że USC nie przyjmie żadnego z nich. Wiem na pewno, że nie można (przynajmniej teoretycznie) nadawać polskim dzieciom imion z "x", "v", "q", bo takie litery w języku polskim nie występują (tak samo jak zagranicą nie można dać dziecku na imię np. Żaneta) I nie można nadawać imion, które nie pozwalają rozpoznać płci. Oczywiście, że inteligentny człowiek po imieniu Jocelyn, albo Gracy domyśli się, że to dziewczynka, ale w Polsce żyją nie tylko ludzi inteligentni. Może jakiś USC przyjmie imię Lea, Rea,(ładne) Wanessa (Wanesa, moim zdaniem to głupio wygląda; jak Wirdżinia). Ale ja nie rozumiem idei nadawania malutkim Polakom i Polkom zagranicznych imion. A z ładnych, polskich (lub spolszczonych) , żeńskich imion z literką "r" (też nie znam tego zwyczaju; o co tu chodzi?) proponuję: Klara, Marta, Berenika (bardzo podoba mi się to imię), Marlena, Karolina, Marcelina, Mira, Krystyna. Nie wszystkie z tych imion podobają mi się, ale różne są gusty i różne potrzeby. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: imie dla dziewczynki 26.01.04, 18:29 Nic nie słyszałam o słuszności posiadania literki "r" w imieniu. Zatem dorzucam też moje różne różniaste propozycje: Idalia, Kinga, Daniela, Karina, Sara, Gabriela, Lidia, Adela, Blanka, Greta, Alicja, Eliza, Lena, Tamara, Ksenia, Sonia, Roksana, Bogna, Jagoda, Ozanna, Delfina, Julianna, Marianna, Stefania, Jaśmina, Tamira, Iga, Dobrochna, Jowita, Kalina, Ksymena, Marcelina. Ale odleciałam, co...!!! Odpowiedz Link Zgłoś