jaremka1 24.02.08, 11:59 Jak w tytule. Jedyna osoba o tym imieniu o jakiej słyszałam to Miłka Skalska z TVP. Imię szalenie mi się podoba, ale nie jestem pewna, czy funkcjonuje samodzielnie czy to zdrobnienie od innego imienia. Nie będą robić problemów w USC? Po domu biega już mały Jeremi, jeśli będzie brat - to Jedrzej, a siostrę nazwałabym właśnie Miłka. Prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hipopotamama Re: MIŁKA 24.02.08, 12:31 Od Miłosławy Podoba mi się skrót Miła. Rozpatrywałam to imię dla córki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: MIŁKA 24.02.08, 13:20 lub od Ludmiły. Znam Ludmiłę zdrabnianą Miłka, bardzo mi się to imię podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: MIŁKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 15:41 Może być to też zdrobnienie od Dobromiły, Tomiły i innych -mił, ew. od Emilii albo Mileny. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: MIŁKA 24.02.08, 17:17 Z Miłką problem może być ponieważ jest to zdrobnienie.Ale jeśli rejestrowałabyś córkę jako np.Dobromiła problemu by nie było.Chociaż wiesz, w dzisiejszych czasach zarezerwowali by Ci pewnie większość imiona.Opieram to na przykładzie imion dzieci Wiśniewskiego.Dodam tylko,że mnie też się zdrobnienie Miłka podoba,imię synka Jeremi również ale Jędrzej dla mnie jest ohydny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: MIŁKA 24.02.08, 19:33 Znana mi Miłka jest Bogumiłą. Ponieważ to przesympatyczna osoba, imię b. dobrze mi się kojarzy. Aha, nigdy nie używa pełnej formy imienia, dla wszystkich jest Miłką. W ogóle podobają mi się wymienione przez Ciebie imiona: Jeremi i Jędrzej jak dla mnie brzmią super. A do Miłki dobrałabym ładną pełną formę i wtedy żaden USC się nie będzie czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: MIŁKA 24.02.08, 20:22 Podoba mi się jako zdrobnienie Dobromiły, ale słyszałam o kilkuletnie Miłosławie. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: MIŁKA 26.02.08, 17:22 Znam, obecnie ok. 40-letnią, Miłke - Miłosławę. Bardzo ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: MIŁKA 11.03.08, 23:50 Moj maz byl zachwycony Milka - rowniez zainspirowala go Milka Skalska. Dowiadywalismy sie w USC, potwierdzono, ze jest to zdrobnienie. Mamy Michalinę - Michalke - Milke Los imienia i jego skrot czasem jest zaskakujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: MIŁKA 12.03.08, 19:49 Miła to Lubomiła czyli żona mego ojca (nie moja mama) ma jeszcze brata Miłosza i siostrę Bożenę. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: MIŁKA 13.03.08, 17:55 Niektórzy uważają, że Kordula to imię dla krowy. Ale Miłka to już wybornie. Chyba, że z przodu dodasz np. Dobro-, Lubo-, Bogu-. Odpowiedz Link Zgłoś
survvivve Re: MIŁKA 14.03.08, 16:00 witam Miłka jest super...i spróbowałabym zarejestrowac ja jaki własnie Miłkę....podpierajac sie tym, ze to imie słowiańskie...podobne do Zdenka, Branka, Milanka, Draganka, które poza Polska zdrobnieniami nie sa !!! Jesli sie nie uda, to może po prostu Miła ))) My mamy Milane i teraz szukamy imienia dla jej czerwcowego'8 brata Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MIŁKA 14.03.08, 23:10 Tylko że po polsku Miłka jest ewdentnym zdrobnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zina Re: MIŁKA IP: *.26.184.martel.pl 14.03.08, 19:11 Miłka - zawsze kojarzyła mi się z kotami. Choć nie jestem miłośniczką kotów, znam dwie kotki o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś