Gość: luna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.08, 06:13 Za kilka dni urodze blizniaczki (dziewczynki), a nie mam jeszcze zadnego pomyslu na imiona! Starsza corka nazywa sie Gabrielle Marie. Pomocy! Poszukuje imion raczej neutralnych (rzadziej spotykanych zarowno w Belgii jak i w Polsce), bo mieszkam na stale Benelux-ie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuju2 Re: imiona dla blizniaczek:) 25.02.08, 21:48 Annabel (tak ma na imie coreczka mojej siostry w Brukseli)! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona dla blizniaczek:) 25.02.08, 23:01 Helena Teresa Antonina Klara Melania Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: imiona dla blizniaczek:) 26.02.08, 01:12 Marianne i Mathilde, Ophelie i Francoise, Cecile i Corinne, Rose i Lily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunka Re: imiona dla blizniaczek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 16:29 spodobala mi sie Marianne i Mathilde... nie mieszkam w Polsce, wiec chcialabym sie dowiedziec czy w Polsce sa to imiona popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: imiona dla blizniaczek:) 26.02.08, 16:50 Claire Celine Clemence Alice Denise Lea Madelaine Danielle Chloe Catherine Jeanne Elodie Edelle A może Melissa? Ostatnio na forum wybierała imię dla córeczki kobieta będąca żoną Belga. Wybrała właśnie Melissę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: imiona dla blizniaczek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 16:59 Hmmmm... Ciekawa propozycja! A czy Marianne i Melissa pasowalyby do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: imiona dla blizniaczek:) 27.02.08, 12:42 Ja tez nie mieszkam w Polsce i dlatego wiem ze Melissa jest dosc popularnym imieniem amerykanskim i z "amerykanizowaniem" mnie sie kojarzy. Moim zdaniem nie pasuje, zwlaszcza te inne koncowki... za to Marianne i Mathilde IMO pasuje dla blizniaczek bo na ta sama litere ale reszta raczej rozna choc oba koncza sie podobnie jak Gabrielle z francuska na "e". Oba imiona sa moze troche mniej spotykane niz imie starszej corki ale "z tej samej bajki". No i pasuja do waszego ukladu: jedno francuskie francuskie drugie w Belgi chyba sugeruje pewien komponent polski, prawda? Moja najmlodsze corka ma na imie Matylda i to byla moja propozycja dla blizniaczek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: imiona dla blizniaczek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 19:49 dziekuje Cynto za pomoc. Rozmawialam z mezem i doszlismy do wniosku, ze Marianne i Mathilde bylyby swietnym wyborem. Marianne Eva i Mathilde Clara. teraz czekam tylko na pomyslne rozwiazanie. to już za cztery dni! Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: imiona dla blizniaczek:) 27.02.08, 21:00 Piękne imiona wybrałaś! W Polsce myślę, że będą odbierane jako "normalne", "niewydziwione", ale też niepopularne. Marianna jest na 56 miejscu w statystyce Górnego, a Matylda - na 46. To wprawdzie statystyka warszawska i nie w pełni dokładna, ale daje pewien obraz. Imię starszej siostrzyczki też mi się bardzo podoba. Lekkiego rozwiązania! Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: imiona dla blizniaczek:) 28.02.08, 13:45 Bardzo sie ciesze i gratuluje wyboru!! Macie po prostu podobny gust do mojego: ja tez zestawialam Marianne z Ewa a Klara to imie mojej przedostatniej corki. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imiona dla blizniaczek:) 05.03.08, 09:33 spotyka się je, ale nie na każdym rogu osobiście znam jedną małą Mariankę i jedną małą Matyldę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumna luna Re: imiona dla blizniaczek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 07:21 28 lutego o godz. 17:32 i 17:43 na swiat przyszly moje coreczki: Marianne Eva i Mathilde Clara. Marianne wazyla 2020 gramow a Mathilde 1945 gramow. Obie mialy po 45 centymetrow. Jestem dumna! Teraz czekamy tylko na powrot do Belgii. Dziekuje za pomoc w wyborze imion. Odpowiedz Link Zgłoś
jowa80 Re: imiona dla blizniaczek:) 05.03.08, 09:05 Gratulacje serdeczne! Niech się dziewczynki zdrowo chowają! A imiona piękne wybrałaś Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona dla blizniaczek:) 05.03.08, 18:06 Serdecznie gratuluję; bardzo ładne zestawy!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: imiona dla blizniaczek:) 07.03.08, 07:34 gratulacje! świetny wybór! Odpowiedz Link Zgłoś