olianka 17.03.08, 15:43 1. Jak Wam się podoba? 2. Jakie zdrobnienia oprócz Demi, Michy i Mici. Tutaj , tutaj i tutaj archiwalne wątki, w których jednak nie znalazłam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie o zdrobnienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipsmacker Re: Demetria 17.03.08, 16:16 Niestety nie podoba mi sie, w takiej wersji jest jeszcze gorsza niz grecka Dimitria bo ta nie kojarzy sie przynajmniej z demencja. Niestety mam awersje do takich imion, tak samo jak Marika to imie kojarzy mi sie z tlustowlosa i wasata greczynka po 50ce. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Demetria 17.03.08, 16:48 Od bogini Demeter, to tylko Dymitr mi się podoba. I rosyjsko brzmiące jego zdrobnienia Mitia czy Dima. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Demetria 17.03.08, 19:12 Demetria brzmi dla mnie ładnie. Ale zdrobnienie, które wymyśliłam raczej Cię nie zachwyci Metka mianowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Demetria 17.03.08, 19:26 No fakt. Pomyślałam, że NA SIŁĘ można z Demetrii Emmę robić Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Demetria 17.03.08, 20:31 hm, to już raczej przez jedno -m- Ema. jeszcze coś mi chodzi z tą zgłoską "tr" "tri", może od tego coś się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Demetria 17.03.08, 23:23 Demka - mnie się nadal podoba, choć najbardziej ze zdrobnieniem Micia. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Demetria 18.03.08, 09:04 W lipcu stworzyłam wątek o Demetriach.Imię było swego czasu moim ulubionym(V-VI klasa podstawówki-I klasa gimnazjum). Niestety, ze względu na zdrobnienia straciło dla mnie urok. Poza tym z forum dowiedziałam się, iż w Polsce nikt go nie nosi (co mnie totalnie zaskoczyło) Imię jest takie hiszpańskie, co się dla mnie liczy(chcę bowiem iberystykę studiować) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Demetria 18.03.08, 13:10 Pierwsze zdrobienie jakie przychodzi mi do glowy to Demi jak Demi Moore Odpowiedz Link Zgłoś