Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 20:46 Podoba Wam się to imię? Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tawananna* Re: Lawenda...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:03 A jest w ogóle takie imię? Przejrzałam dobre paręnaście stron wyników wyszukiwania w Google'u i nie znalazłam ani jednej Lawendy... Sama z tym imieniem też się nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lawenda...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:26 Znałam kiedys jedną Lawendę, co prawda nie z Polski... Czyli nie ma takiego imienia w Polsce? Hmmm szkoda, bo ładne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Lawenda...? IP: *.cnb.com.pl 22.03.08, 00:40 Tłumacz "Ani z Zielonego Wzgórza" spolszczył Lavender na Lawendę, więc przynajmniej literacko imię istnieje. Swoją drogą, ładne imię, mnie się podoba - bo i lawendę jako roslinkę bardzo lubię. Imię nie do nadania, ale ładne i wdzięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Lawenda...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:31 Panna Lawenda z Ani z Avonlea Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Lawenda...? 19.03.08, 23:08 Lavender Brown z Harry'ego Pottera. Ale w Polsce nie funkcjonuje chyba jako imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Lawenda...? IP: *.lublin.mm.pl 21.03.08, 19:17 Bardzo ładnie. Skrót byłby pewnie - Lawa. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Lawenda...? 21.03.08, 22:15 Idiotyczne zdrobnienie Lawa od Lawendy. Co jedno, to lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lawenda...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 00:00 Czyli takiego imienia w Polsce nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś