Gość: Mamusia IP: *.krak.tke.pl 17.05.08, 14:12 W prawdzie jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka,Maleństwo nie chce się pokazać,ale już myślę nad imieniem.Starszy syn Bartosz. Z typów męskich: Kajetan Marcel Mikołaj Z typów żeńskich: Emilia Milena Aleksandra Daria Kamila Co o tych imionach myślicie??Co proponujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Rodzeństwo dla Bartosza 17.05.08, 14:28 Moj kuzyn Bartosz ma brata Macieja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo dla Bartosza 17.05.08, 14:32 Wybrałabym Kajetana lub Emilię. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Rodzeństwo dla Bartosza 17.05.08, 22:16 Miłosz / Eryk lub Marcelina / Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Rodzeństwo dla Bartosza IP: *.lublin.mm.pl 17.05.08, 23:19 Z tych podanych podoba mi się jedynie Milenka. Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Rodzeństwo dla Bartosza 18.05.08, 21:41 Kajetan - jak dla mnie rewelacja. ładne zdrobnienia, klasyczne i tradycyjne o oryginalne zarazem. Bardzo dobry wybór. Marcel - jeżeli już to Marceli. Marcel to francuska, zniekształcona wersja tego imienia. W oryginalnej wersji ładne, ale dość popularne. Mikołaj - osobiście bardzo lubię. Szczególnie zdrobnienie Kola. Niestety, w pierwszej dziesiątce.... Emilia - wdzięczne, delikatne o umiarkowanej popularności. Dobry wybór dla dziewczynki. Milena - nie podoba mi się. Aleksandra - piękne, ale mega popularne Daria - może być Kamila osobiście nie przepadam. Dla dziewczynki z takich delikatnych może spodoba Ci się Aurelia? Kornelia? Jaśmina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamusia Re: Rodzeństwo dla Bartosza IP: *.krak.tke.pl 19.05.08, 09:48 Tak myślę,myślę i rozmyślam nad tymi imionami i zostanie Kajetan lub Emilia bądź Milena Kajetan to to czego szukałam i w sumie zupełnie niespecjalnie podtrzymana zostanie "tradycja"rodzinna mojego męża gdzie wszyscy mają imiona zaczynające się na K tak samo jak nazwisko Emilia podoba mi się od zawsze,oprócz tego to imię jedej z Prababć Milena ewentualna opcja zamiast Emili. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo dla Bartosza 19.05.08, 19:04 Zostałabym przy Emilii, też można ją zdrobnić do Mili, jak i Milenę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rodzeństwo dla Bartosza 22.05.08, 14:07 Kajetan to świetny wybór. Dla dziewczynki wyubrałabym Emilkę. Odpowiedz Link Zgłoś