sucielo 26.07.08, 20:09 Zakochałam się w tym imieniu i chętnie nadałabym je swojej córce (w przyszłości oczywiście . Co myślicie i ewentualnie jakie drugie imię do tego? Najlepiej oryginalne. Dla chłopca podoba mi się niezmiennie od dłuższego czasu Aaron, czy pasuje na drugie Dawid albo Dominik? Jakie inne propozycje ewentualnie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Ofelia? 26.07.08, 20:12 Podoba mi się ta Ofelka. Aarona nie lubię, Dawida podobnie. Aaron Dominik nie brzmi jednak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ofelia? 26.07.08, 20:39 Ofelia podoba mi się; drugie imię trzeba by dobrać do nazwiska, ale może Ofelia Józefina, Ofelia Bonifacja? Dla Aarona może Aaron Robert. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Ofelia? 29.07.08, 12:33 Zarówno Ofelia jak i Aaron podobają mi się niezmiernie. Ofelia Antonina, Ofelia Konstancja, Ofelia Leandra Aaron Dominik brzmi ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Ofelia? 29.07.08, 12:47 Ofelia Katarzyna, Ofelia Małgorzata, Ofelia Zofia, Ofelia Marianna Za Aaronem nie przepadam, ale podoba mi się bardziej niż Dominik . Może Aaron Krzysztof, Aaron Stanisław. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ofelia? 29.07.08, 13:08 Ofelia brzmi całkiem dobrze, Aaron dla chłopca. Ofelia Konstancja Ofelia Leonia Aaron Micheasz Aaron Dionozy Odpowiedz Link Zgłoś
elwinga Re: Ofelia? 29.07.08, 15:41 Poza oczywistymi skojarzeniami szekspirowskimi Ofelia kojarzy mi się z ofermą, zatem - jak dla mnie - odpada. Z kolei Aaron, o ile rodzina nie ma żydowskich korzeni, które chce podkreślać, jest dla mnie wyrwany z kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Ofelia? 29.07.08, 20:42 Fakt, miłe skojarzenia z literaturą i sztuką, ale poza tym kojarzy mi się z...owsikami, nie wiem tylko szemu. Poza tym to zdrobnienie Ofka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Ofelia? IP: *.as.kn.pl 30.07.08, 00:12 Kojarzy się niestety tragicznie, choć imię pięknie brzmi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ofelia? IP: *.cable.ubr03.bath.blueyonder.co.uk 30.07.08, 00:44 Podoba mi sie. Może: Ofelia Lidia? Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Ofelia? 31.07.08, 19:54 Ofelia Konstacja pięknie! Podoba mi się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś