madzia_slonko 10.09.08, 18:58 Jako imię dla dziewczynki w Polsce?Chyba zaczyna mi się podobać.Kleopatra-Kleo-Klio...dało by się zarejestrować? i czy są w ogóle jakieś nadania w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: A Kleopatra? 10.09.08, 22:29 Zarejestrować na pewno się da, w końcu to normalne imię. Ale ja bym tak córki nie nazwała, bo po prostu zbyt bardzo wiąże się z postacią historyczną. Dla mnie odpadają imiona mitologiczno-historyczne (typu Achilles, Junona czy Kleopatra właśnie) bo zbyt silnie mi się kojarzą z konkretną postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A Kleopatra? 10.09.08, 22:35 mal_art napisał: > Zarejestrować na pewno się da, w końcu to normalne imię. Ale ja bym tak córki > nie nazwała, bo po prostu zbyt bardzo wiąże się z postacią historyczną. Myślę podobnie. A Kleonika Madziu? Podoba Ci się? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Kleopatra? 10.09.08, 22:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=40801632&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: A Kleopatra? 11.09.08, 11:17 madzia_slonko napisała: > Kleopatra-Kleo- > Klio... ostroznie z tym klio, bo dorobia dziecku przezwisko renult clio i jak to odkrecisz. Jak byłam w liceum to mi sie podobała kleopatra, teraz bym nie wpadła na taki pomysł, by nadac kleopatra córce. W PL wystepuje kleopatra, na stronie gazety napisali nawet, ze ma imieniny: 1 VIII; 25 IX i 20 X. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: A Kleopatra? 14.09.08, 10:01 Jedno z moich ulubionych, ale do nadania raczej tylko lalce. bo dziewczyna jednak powinna pasować do imienia jeszcze zdrobnienie "Pat" Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: A Kleopatra? 14.09.08, 13:16 Kleonika Olianko bardzo mi się podoba.Jest Kleo co podoba mi się ogromnie ale jest i Nika! Jak ja uwielbiam skrót Nika czasem na moją Weronisię mówię Nika,Nisia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A Kleopatra? 14.09.08, 13:36 Ja też bardzo lubię "nikowe" imiona (ale nie wszystkie...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: A Kleopatra? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.08, 16:48 W zkole mojego syna jest Kleopatra-a w zasadzie Cleopatra. dzieci mówią do niej Kleosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: A Kleopatra? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.08, 16:48 Jeszcze tylko dopisze, że Kleosia jest teraz w piątej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś