magdaksp 09.10.08, 01:04 juz wiemy, ze bedzie syn teraz trwaja rozmowy nt imienia.mój mąż wymyślił Anatola i w sumie podoba mi sie to imie ale w wersji zdrobniałej-tolek,tolo.poza tym najczęściej kojarzy sie z kawa zbożową:/.natomiast Milan to mój faworyt-same pozytywne skojarzenia-klub piłkarski,milan kundera .natomiast jakoś nie bardzo sie zdrabnia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasimodo82 Re: Anatol czy Milan 09.10.08, 04:06 Według mnie Anatol jest zdecydowanie lepszy. Milan brzmi niestety obco i jakoś tak zbyt miękko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anatol czy Milan 09.10.08, 09:40 Popieram w pełni quasimodo; poza tym narzucające się zdrobnienie Miluś to dla nastolatka nieszczęście, podczas gdy Tolek jest świetny - charakterny, poręczny i z urokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Anatol czy Milan 09.10.08, 13:03 Macie racje nie pomuyslalam otym,mąż sie ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynu$$ Re: Anatol czy Milan IP: *.net-serwis.pl 24.11.08, 19:56 Mój brat nazywa się Milan i rzeczywiscie mam same miłe skojarzenia. Jest to oryginalne,czeskie imie bezpretensjonalne a nie ,,Anatol'' kojarzy mi się z chlopem z pola a jeszce gorzej ,,Tolek,Tolo'' czy moze ,,Totolek'' ? Zastanow sie dobrze ja na poczatku nie bylam przekonana do tego imienia ale teraz jestem pewna ze i moje dziecko tak nazwę. Zdrobnienia - Milo, Miluś, Milanek,Milczysław xD itp. Nastolatek Milan to po prostu Milan bez zdrobnien, Takze polecam i mowie to naprawde od serca Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Anatol czy Milan 25.11.08, 23:39 juz napewno będzie anatol,milana to ja w domu juz mam jednego-moj kot ma tak na imieoczywiscie gdybym tak nazwala syna to kot zmienilby imie ale stanelo na tolku.jestem juz w 6 miesiącu i nie umiem myslec i mowic o moim dziecku inaczej niz Tolo ,Toluś czy Tolek. Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: Anatol czy Milan 29.11.08, 12:59 Mnie sié Anatol kojarzy bardzo pozytywnie - z 'Akademiá Pana Kleksa', bo tam wszyscy chłopcy mieli imiona na A i było kilko Anatolów własnie. Milan jakos mi nie pasuje do polskiego nazwiska; z tego samego worka co Kewin. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Anatol czy Milan 09.10.08, 10:08 Podobają mi się obydwa, ale zdecydowanie bardziej Tolek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Anatol IP: 89.108.212.* 09.10.08, 15:24 Mysle Anatol - widze kapelusz, dla mnie nie meskie, kojarzy mi sie zz grubym nalanym facetem. A Milan - ok, ale tylko w oryginale, zaden Milus, czy Milutek pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Anatol czy Milan 09.10.08, 18:35 Ani jedno ani drugie, ale zwłaszcza nie Anatol, brzmi jak imię dla androida a nie słodkiego łobuziaka Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Anatol czy Milan 09.10.08, 18:46 nie ma innej opcji albo milan albo tolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: Anatol czy Milan IP: *.mp1.dr.home.nl 09.10.08, 21:13 Milan jest znacznie lepszy niz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabelalive Re: Anatol czy Milan IP: 77.165.101.* 13.10.08, 12:21 Moim zdaniem Milan to jest wspaniale imię,owiele ładniejsze od Anatol, zdrobniale można mówić Milanek.Sama jestem w ciąży i z mężem nie wyobrażamy sobie innego imienia od Milana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Anatol czy Milan IP: *.smrw.lodz.pl 13.10.08, 16:33 Zdecydowanie Milan Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Anatol czy Milan 14.10.08, 15:10 Koleżanka ma Milana. Mówią na niego Miluś. Mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Anatol czy Milan 14.10.08, 17:41 Zdecydowanie Milan synek brata ma tak na imię jest po prostu Milanem czasem Milankiem rzadko Milusiem Miśkiem, Milianem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka Re: Anatol czy Milan IP: *.brnt.adsl.virgin.net 14.10.08, 22:14 Anatol kojarzy mi sie z kawa zbozowa i starym facetem. Wole Milana. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Anatol czy Milan 15.10.08, 00:46 Milan i skojarzeniowo lepiej i ogolnie bardziej mi sie podoba zdrabniac mozna np. Milo Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: Anatol czy Milan 15.10.08, 08:52 oba mi sie nie podobają, ale juz chyba Milan lepszy, można zdrabniac do Milek. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Anatol czy Milan 24.11.08, 20:04 Anatol lepszy. Milan jakoś niemęsko mi brzmi (nawet mimo pozytywnego skojarzenia z Kunderą ) A już ze zdrobnieniami bez porównania: Tolek o niebo lepszy niż jakiś Milanek (brrr) Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Anatol czy Milan 24.11.08, 21:30 Zdecydowanie Anatol. A jak Ci się podoba Tolek (mnie też ), to pomyśl jeszcze o Telesforze. Dla mnie Tolek to Telesfor - jak spotkałam Anatola zdrabnianego do Tolka, to się musiałam dłuższa chwilę przyzwyczajać. Milan to dla mnie w ogóle nie jest imię (a przynajmniej nie polskie), tylko nazwa miasta. Natomiast zdrabnia się akurat ładnie: Mil, Mili, Milik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Anatol czy Milan IP: *.as.kn.pl 25.11.08, 19:48 Oba świetne. Na Milana mówiłabym Milek, bo nie lubię zbytniego słodzenia w zdrobnieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Anatol, 26.11.08, 00:39 Tolek fajne A Tolek, Tolo, Toluś mówili wszyscy u mnie w rodzinie na Antoniego (w sumie dziwne, bardziej oczywiste jest Antek) Odpowiedz Link Zgłoś