aneladgam 31.12.08, 16:20 to imię znalazłam dziś na naszej-klasie. i... hm, istnieje? podoba się Wam, niezależnie od tego czy istnieje, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Różena 31.12.08, 16:46 Nie podoba mi się i moim zdaniem nie istnieje. P.S. Magdaleno (odwrotna ), z Dominika jest przystojniak jakich mało, ale zmniejsz zdjęcie, sygnaturka nie może być taka duża. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Różena 31.12.08, 21:55 Olianko, zdjęcie i tak było przez pomyłkę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Różena 31.12.08, 18:20 Przypuszczam, że to jakies nieudane spolszczenie Rosanny. Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: Różena 31.12.08, 18:25 Moja polonistka z podstawówki ma na imię Różena. Jaj tata jest z pochodzenia Czechem. Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Różena 01.01.09, 17:59 Nie, to czeskie imie, pisane Ruzena przez dlugie u i zet bezdzwieczne. Osluchana jestem, wiec mnie nie dziwi, lubie czeskie imiona, czasem mnie tylko szokuje ich polska pisownia Np nie moge sie przyzwyczaic do Miłady, bleh... Milada tak, ale ta Miłada... Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: tu 04.01.09, 13:16 zgadza sie, jestem czeszka i Růžena to czeskie imie, polski odpowiednik to Roza + pryepłrasyam ya brak polskich liter Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Różena 24.11.14, 09:14 Wczoraj w tv wypowiadała się pani Różena. Troszkę mnie to zaskoczyło, ale w sumie zawsze to coś nowego co urozmaica na + lub - społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Różena 26.11.14, 19:41 Chyba istnieje bo i ja kiedys sie z tym imieniem zetknelam. Ale nie w Polsce. Niestety nie moge sobie przypomniec gdzie. Moze w Czechach albo na Slowacji. Odpowiedz Link Zgłoś