trasimeno 26.02.09, 10:09 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz,w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które zachwycałoby nas, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/26_lutego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Zabawa 26 lutego 26.02.09, 10:17 Mirosława i Bogumił. Dziś wybór nie był trudny Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Zabawa 26 lutego 26.02.09, 12:40 Aleksander, Mirosława(z przymusu, z zenskich jeszcze najbardziej do przyjecia dla mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Zabawa 26 lutego 26.02.09, 17:43 Nikolina i Porfiry, mimo skojarzenia z porfirią. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Zabawa 26 lutego 26.02.09, 23:25 Dionizy i nie wiem, dla dziewczynki żadne mi się nie podoba, ale niech będzie Lutosława (Nikolina niby ładne, ale kojarzy się z Nicolą) Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: Zabawa 26 lutego 27.02.09, 07:54 Aleksander, Lutoslawa czy tylko ja mam wrażenie, że zazwyczaj ladniejsze sa imiona męskie i jest ich wiekszy wybór? Odpowiedz Link Zgłoś